X

Mikkel Haarup maakt F&H Racing Team compleet

Het F&H Racing Team gaat in 2020 met drie rijders uitkomen in het FIM wereldkampioenschap MX2. Van zowel Roan van de Moosdijk als Mathys Boisrame was al bekend dat ze voor het Zuid-Hollandse team zouden gaan uitkomen. Daar komt Mikkel Haarup nu bij, de Deen gaat zijn eerste volledige Grand Prix seizoen rijden op een Motul gesmeerde KX250F! De 18-jarige crosser uit Silkeborg geldt al vele jaren als een van de talenten die in de toekomst hoge ogen kan gaan gooien. In 2017 wist hij de Dutch Masters of Motocross 125cc-titel te pakken door alle acht de manches op zijn naam te schrijven. Hetzelfde jaar werd hij tweede in het EMX125, door een blessure moest hij toen wedstrijden missen om later toch nog de vice-titel te pakken.

F&H Racing Team kijkt enorm uit om aan de slag te gaan met Mikkel en de andere twee rijders! Een groep zeer getalenteerde rijders zal worden klaar gestoomd in de winter om in 2020 sterk uit de start blokken te komen voor F&H!

Mikkel Haarup: “Ik geloof dat het een hele goede stap voor mij is naar het F&H Racing Team. Het is een stap vooruit na vier jaren bij mijn vorige team. Ik vind dat Kawasaki zeer ondersteunend is en zij zullen goed werk leveren om mij te helpen ontwikkelen in de toekomst. Het team heeft het de afgelopen jaren al heel goed gedaan en ze werken heel hard om nog beter te worden! Hun doel is gelijk aan het mijne … om het wereldkampioenschap te winnen! Het is leuk om een team te hebben waarvan de focus hetzelfde is. Natuurlijk is het een stap hoger om in het wereldkampioenschap te rijden en de intensiteit is zelfs nog hoger. Ik denk dat iedereen de resultaten kan zien die Roan aan het einde van de seizoen liet noteren en dat geeft aan hoe sterk het EMX250 is. Ik heb dit jaar al een paar GP’s gereden, dus ik denk dat ik goed voorbereid ben om klaar te zijn voor volgend jaar. Het zal interessant zijn om met Marc de Reuver te werken; hij is duidelijk een goede trainer en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. Het wordt interessant zeker en je ziet dat elke rijder waarmee hij gewerkt heeft vooruit is gegaan.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo