TBS Conversions KTM schakelt naar hogere versnelling

TBS Conversions KTM schakelt naar hogere versnelling
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een eerste seizoen op eigen benen zet TBS Conversions, het team van de broers Steensels, stevige stappen vooruit. Met de komst van Romain Delbrasinne, Amber en Kevin Simons en Afonso Gaidao krijgt de Limburgse formatie een stevige internationale inbreng. Ex-toprijder Werner Dewit werd aangetrokken als coach.

Qua uitstraling maakte het nieuwe team dit seizoen alvast een puike indruk in de paddock. De aandacht voor detail die TBS Conversions zo typeert bij hun inrichtings-en aanpassingswerk voor allerhande voertuigen vertaalt zich ook in de sportieve uitbouw van het team. Het aantrekken van Werner Dewit past perfect binnen deze strategie.

Teammanager Tom Steensels: “Werner heeft op hoog niveau gereden, was jarenlang testrijder en coachte verschillende GP en jeugdpiloten. Jake Nicholls zette bijvoorbeeld de beste resultaten uit zijn carrière neer onder begeleiding van Werner.” Dewit zal de rijders zowel bijstaan op vlak van conditie-als motortraining.


Voor Romain Delbrasinne, ex-Waals Beloften kampioen, komt de omkadering van een team op het juiste moment. De jonge piloot uit Andenne wil verder groeien op internationaal niveau en zal zich richten op de EMX250. “Romain heeft een goede basissnelheid. Dat heeft hij ook de voorbije weken nog getoond. In Baisieux was hij de beste jongere onder de 21 in de Inter Federations Cup. Nu komt het er op aan om onder andere zijn prestaties in de EMX250 kwalificaties op hetzelfde niveau te krijgen.”

Ook Amber Simons heeft internationale ambities. Vorig jaar pakte ze al de MON dames titel. In 2020 gaat Amber een WK campagne combineren met het Europese kampioenschap. Broer Kevin gaat ook aan de slag op de KTM SXF250. Voor Kevin wordt het volgende seizoen een leerjaar waarin hij zowel in het ONK als in de Dutch Masters of Motocross ervaring wil op doen. “Het wordt interessant om te zien hoe Amber kan doorgroeien in het EK en in het sterkste dameskampioenschap ter wereld, de WMX. Als Kevin de eerste helft van zijn rookieseizoen op de viertakt goed verteerd, pikt ook hij misschien enkele EMX250 wedstrijden mee. Zowel Amber als Kevin zijn in ieder geval erg gedreven,” besluit Steensels.


Met Afonso Gaidao trok TBS Conversions een Portugese rijder aan die dit jaar zijn eerste EK ervaring op deed. “Gaidao is vastberaden om het maximum uit zijn talent te halen en woont al een tijdje in Nederland. Topresultaten mogen we van hem nog niet verwachten. Wedstrijdritme in het ONK en de Dutch Masters of Motocross en de begeleiding van Werner Dewit zullen hem zeker helpen om zijn grenzen te verleggen,” aldus Steensels. Gaidao, die eerder al nationale titels in de 65 en 85 pakte, blijft de KTM SX125 trouw.

Foto: TBS Conversions

Uw reacties