Australisch duo voor Honda 114 Motorsports: Nathan Crawford & Bailey Malkiewicz

Australisch duo voor Honda 114 Motorsports: Nathan Crawford & Bailey Malkiewicz
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Honda 114 Motorsports maakte vanmorgen hun onuitgegeven line-up voor het WK MX2 bekend: de Australiërs Nathan Crawford en Bailey Malkiewicz. De Fransman Axel Louis zal de kleuren van Livia Lancelot’s team verdedigen in de EMX250. Zoals eerder bekend raakte, promoveerde Mitch Evans naar het HRC Honda fabriekstram in de MXGP.

Nathan Crawford heeft er een succesvol seizoen in eigen land op zitten. Hij werd vierde in de Australische MX Nationals en pakte er twee reekszeges in de MX2. Een eindzege in de 8ste ronde onderstreepte zijn potentieel en maakte 114 Motorsports duidelijk dat Crawford ook op WK niveau zijn mannetje kan staan.

Ook Bailey Malkiewicz is niet aan zijn proefstuk toe. De ex-125cc jeugdwereldkampioen van 2018 maakte weliswaar pas dit jaar zijn entree in de MX2. In zijn rookiejaar in de Australische MX Nationals eindigde Malkiewicz zevende.  Een tweede plaats algemeen was zijn beste resultaat.

Het 2020 FIM Wereldkampioenschap Motocross begint op 1 maart met de GP van Groot-Brittannië. Axel Louis begint op 8 maart aan zijn EMX250 campagne in het Nederlandse Valkenswaard.

Nathan Crawford: “Ik ben blij mijn plannen met Honda 114 Motorsports voor het 2020 MXGP-seizoen aan te kondigen. Rijden voor zo’n gevestigd team in Europa is iets waar ik altijd naartoe heb gewerkt en  waar ik al lang van heb gedroomd! Toen mijn manager mij informeerde over de mogelijkheid om voor Honda 114 Motorsports te rijden, geloofde ik dat het een geweldige combinatie was en de beste kans op een ​​succesvolle 2020-campagne.”

Bailey Malkiewicz: “Ik ben erg enthousiast over deze uitstekende opportuniteit om in 2020 voor Honda 114 Motorsports te rijden in het WK MX2. Mijn manager, ouders en ikzelf hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik ben dankbaar dat Honda 114 Motorsports me deze kans biedt en me volop steunt. Ik geloof dat 2020 een uitstekende start van mijn MXGP-carrière wordt.”

Axel Louis: “Ik heb nu al vier jaar voor Livia Lancelot gereden. Ik was Frans kampioen in de 85cc-klasse. Dit jaar wordt mijn eerste seizoen op de CRF250R was. Het istegelijk ook eerste seizoen waarin ik kan trainen als een professional. Het is ook tof om samen te werken met Nathan en Bailey. Ik zal zeker veel van hen leren. Ik weet dat de EMX250 niet gemakkelijk wordt, maar ik ben klaar om hard te werken. Ik kan niet wachten tot de wedstrijden beginnen.”
 
Livia Lancelot (Teammanager): “Zoals iedereen weet, hou ik van de Australische mentaliteit! Ik ben blij om aan te kondigen dat Nathan Crawford en Bailey Malkiewicz in 2020 voor Honda 114 Motorsports zullen rijden. Ze kwamen allebei een week geleden aan en zijn meteen begonnen met werken Het was hun eerste dag op de motor gisteren en ik ben blij ze eindelijk op de Honda CRF250R 2020 aan het werk te zien. Ze zijn snel en gemotiveerd, dus we zullen zien wat het nieuwe MX2-seizoen voor hen zal brengen. We zullen ook verder gaan met Axel Louis om ‘m te ondersteunen in de EMX250. Dat is toch een grote stap voor hem want hij is pas vijftien. Dit wordt zijn eerste jaar van hard trainen elke dag. Eric Sorby zal full-time bij ons zijn om mee voor de renners te zorgen. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint.”

 

LEES MEER  Yamaha onthult motorcross gamma van 2025

Uw reacties

Ook te lezen

 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …
 • Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX is gewonnen door Levi Kitchen. De Kawasaki-rijder wist in Millville beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee …
 • Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 125cc. Op het circuit van Heerde was Noel Zanocz de snelste man nipt voor Gyan Doensen.Met zes …
 • Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Ernecker op 85cc pole, Spigeleer snelste laaglander

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 85cc. Op het circuit van Heerde waren maarliefst 100 rijders in deze klasse aanwezig! De Oostenrijker Moritz …