Circuit van Ernée overgenomen door de FFM

Circuit van Ernée overgenomen door de FFM
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Frankrijk lanceerde de Nationale Federatie in 2010 een uitgebreid plan voor het behoud van circuits. De FFM heeft zojuist aangekondigd dat het Raymond Demy-circuit in Ernée nu deel uit maakt van het erfgoed van de Franse Federatie van Motorrijden (FFM). Ernée verwelkomt volgend jaar in september de Motocross of Nations.

De Ernée Moto-Club – opgericht in 1972 – organiseerde onder andere 11 motorcross Grand Prix en twee edities van de MXdN. Voorzitter Philippe Lecomte, zal de locatie als huurder blijven beheren. “De investering maakt het mogelijk om de circuitinfrastructuur voor off-roadtrainingen en wedstrijden te bestendigen en de ontwikkeling van motorsport te op te waarderen. Ernée is een van de grootste motorcrosscircuits in Frankrijk. Het heeft vele Grand Prix georganiseerd en zal in 2020 voor de derde keer de Motocross Nations verwelkomen.” zei de voorzitter van de FFM Jacques Bolle. “De club wilde haar financiën veiligstellen en daarom besloot de Federatie het te verwerven. Uiteraard blijft MC Ernée de enige beheerder van de site.

LEES MEER  Paulin: ‘’Dit is een emotioneel hoogtepunt."

Uw reacties