X

Standing Construct wordt officieel GasGas fabrieksteam

Gisteren werd bekend dat Glenn Coldenhoff volgend jaar voor het Spaanse merk GasGas zal deelnemen aan de MXGP-wedstrijden. Dat deed vermoeden dat het Belgische Standing Construct Team het officiële fabrieksteam zou worden en dat werd zonet bevestigd door GasGas zelf.

Na de overname door KTM ging het snel voor GasGas. Het merk dat vooral hoge ogen gooide met hun trial- en enduromotoren zou onder de vleugels van de Oostenrijkers terugkeren naar de motorcross. Het ‘Standing Construct GasGas Factory Racing’ is het allereerste Motocross Grand Prix-team voor het merk en beschikt over de spannende combinatie van Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli in 2020. Coldenhoff behaalde de 3e positie in het MXGP-klassement van 2019 en was indrukwekkend in de laatste twee edities van de FIM Motocross of Nations. Monticelli maakte dit jaar indruk door als 11e  te finishen in het MXGP eindklassement.

Glenn Coldenhoff: “Mijn teammanager belde me en vertelde over de mogelijkheid om met GasGas te rijden en ik was meteen vereerd. Het bereiken van de status van fabrieksteam is een beloning voor al hun harde werk en professionaliteit. Het is echt een grote stap voor het team om een ​​fabriek achter je te hebben met al hun ondersteuning en middelen. Ik kijk er echt naar uit om met deze geweldige groep mensen bij Standing Construct te blijven werken, en ik ben zeer vereerd en gemotiveerd om dit nieuwe merk in de MXGP-klasse te vertegenwoordigen. ”

Tim Mathys, Standing Construct GasGas Factory Racing Team Principal: “Dit is een belangrijke nieuwe stap in het verhaal van Standing Construct. 2019 was het beste jaar tot nu toe voor ons: we zagen de beste carrièreprestaties van Glenn en Ivo en onze medewerkers konden ze precies geven wat ze nodig hadden om deze resultaten te behalen. We zijn vol vertrouwen om aan dit nieuwe hoofdstuk met GasGas te kunnen beginnen. Het is een eer om het eerste MXGP-team te zijn dat die beroemde badge draagt ​​en een nieuw tijdperk begint. Ik wil het GasGas-racemanagement bij Pierer Mobility AG bedanken voor de ondersteuning. We zullen onze kleur veranderen, maar niet de ambitie om voorop te blijven lopen in de MXGP.

Ook Laia Sanz en Taddy Blazusiak zullen volgend jaar op GasGas rijden. Laia zal in januari 2020 starten in de Dakar Rally, zij had al eerder resultaten behaald op het Spaanse merk. Taddy zal deelnemen aan het WESS Enduro Worldchampionship.