Vertrekt Tim Gajser in 2021 naar de USA?

Vertrekt Tim Gajser in 2021 naar de USA?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Toen Tim Gajser begon met motorcross hadden hij en zijn vader niet eens de benzine om te gaan racen. Vandaag is hij reeds driemaal wereldkampioen motorcross. Hij is fabriekspiloot bij HRC Honda en scoorde zonder een noemenswaardige voorbereiding een puike vijfde plaats in de onlangs verreden Monster Energy Cup in Las Vegas. Intussen heeft hij zijn eigen zonnebrilcollectie. Maar hij heeft zelf nog een andere droom: racen in Amerika.

Voor Tim Gajser gaan recepties en promotionele activiteiten door tot na het einde van het seizoen. Dat is een verplichting wanneer je een ster van wereldklasse wordt. “Mijn droom was toen ik een kind was om te slagen in deze sport, in de motorcross. Nadat ik bij HRC tekende, kwamen mijn eerste dromen uit“. Nu hij een wereldkampioen is, droomt hij van Supercross.

Agressiever, met meer details

Over zijn ervaringen in de Monster Energy Cup dit jaar: “In supercross zijn de circuits niet zo breed, dus het rijden en inhalen verloopt veel agressiever, met meer details. Dus in de eerste reeks was ik zelfs een beetje verrast toen ik als tweede vanachter het starthek kwam. Iedereen kwam zojuist naar me toe. Je moet echt heel agressief zijn” legt Gajser uit over zijn tweede supercross-ervaring. Twee jaar geleden eindigde hij de wedstrijd in Las Vegas met een val maar dit jaar finishte hij knap als zevende in de eerste reeks en vierde in de tweede en derde reeks.

Honda krijgt voorrang
Hij heeft nog een éénjarig contract met Honda om te racen in de MXGP klasse. Voor 2021 is de overstap naar de Supercross echter vrij realistisch. De gesprekken zijn al begonnen. “Veel teams in de VS zijn erg tevreden. Niemand verwachtte zelfs dat ik na zo weinig training zo’n goede wedstrijd zou rijden. Er is absoluut veel interesse. Maar Honda zal voorrang krijgen bij de beslissing. Zij waren de eersten. Toen niemand in mij geloofde zagen zij het potentieel in mij. We zijn samen gegroeid. Samen hebben we drie wereldtitels gewonnen. De beslissing kan deze winter vallen”.

Wonen in de VS?
Je bent een bescheiden jongen uit een dorp met de naam Pačk in Slovenië. Denk je dat je ooit in Las Vegas of Los Angeles zou kunnen wonen? “Het supercrossseizoen loopt van januari tot half mei, gevolgd door de Amerikaanse outdoorwedstrijden tot september. Gezien de voorbereidingen zou ik zeker 10 maanden per jaar in de VS wonen. Het is een heel andere wereld. Alles in de VS is veel groter. Mensen zijn veel meer ingetogen. Ik zal zeggen dat ik eraan zou kunnen wennen.”

Tekst: Planet TV en Danny Hermans
Foto: shotbyBavo

Uw reacties