Artem Guryev met JM Honda Racing in WK MXGP

Artem Guryev met JM Honda Racing in WK MXGP
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

JM Honda Racing is blij de komst van Artem Guryev te kunnen melden. De Russische motorcrosser zal naast ex MX2-toppers Benoit Paturel en Julien Lieber uitkomen in het MXGP wereldkampioenschap op de Honda CRF450R.

De 23-jarige Guryev nam dit jaar deel aan zijn eerste MXGP-seizoen met zijn eigen AG Racing team. In een uitdagende campagne op het allerhoogste niveau van de sport deed Artem waardevolle ervaring op. Hij werd 21ste in Turkije, zijn beste Grote Prijs van het seizoen. Eerder nam de rijder uit Belgorod al deel aan het MX2 Wereldkampioenschap, de EMX250 en vertegenwoordigde hij Rusland in Europese MX of Nations.

Artem zal zich concentreren op de Europese rondes van het MXGP-wereldkampioenschap. Daarnaast zal hij aantreden in internationale wedstrijden zoals de Dutch Masters of Motocross.

Artem Guryev: “Deelnemen aan de MXGP is sowieso een grote sprong. Het niveau is ongelofelijk hoog met 20 piloten die allemaal al eens op een GP-podium hebben gestaan! Het is een geweldige kans om deze uitdaging aan te gaan met een ervaren team als JM Honda Racing waar ik met sterke teamgenoten kan trainen. Ik kijk al uit naar een productief 2020-seizoen.”

Jacky Martens, teammanager JM Honda Racing: “De doelen en obstakels voor Artem zijn heel anders dan die van Julien (Lieber) en Benoit (Paturel). Maar onze motivatie als team is hetzelfde om hem te helpen de beste renner te worden die hij kan zijn. Ik geloof dat Artem een degelijk potentieel heeft om met onze steun moooie stappen vooruit te zetten. Het wordt spannend om deel uit te maken van die progressie!”

Foto: shotbyBavo

Uw reacties