Brian Hsu kroont zich tot Prins van Lyon!

Brian Hsu kroont zich tot Prins van Lyon!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een beetje in onze winterslaap gesukkeld, merkte we wat later op dat er dit weekend niet alleen in Duitsland werd gesupercrosst, maar ook in Frankrijk. Daar in Lyon streden de piloten om punten voor de SX Tour titel.

In de SX2 klasse wist Yannis Irsuti de finale van vrijdag te winnen. Dit voor de “Violin Rider” Brian Hsu. Het podium werd op vrijdag vervolledigd door Julien Roussaly. Op de tweede avond van de supercross van Lyon, wist Brian Hsu dan weer de overwinning naar zich toe te trekken. Dit door voor de overwinnaar van vrijdag te finishen, Yannis Irsuti. Pierre Lozzi finishte als derde en vervolledigde zo het podium. Brian Hsu kroonde zich met zijn tweede plaats en zijn overwinning meteen ook als “Prince of Lyon”.

De leider in het kampioenschap Thomas Do kende in Lyon een niet zo geweldige weekend met slechts een vijfde en een vierde plaats in de finales. Hierdoor nadert Yannis Irsuti nu tot op slechts vijf punten. Dit zal alvast extra cachet geven aan de twee volgende events in het Zwitserse Genevé en in Amnéville, net over de grens met België op zo’n 2u40 van Brussel.

Palais des Sports Lyon – Finale SX2 (Vrijdag)
1. IRSUTI Yannis
2. HSU Brian
3. ROUSSALY Julien
4. LOZZI Pierre
5. DO Thomas
6. FONVIEILLE Calvin
7. BOURDON Anthony
8. MALAVAL Adrien
9. AUBIN Arnaud
10. IMBERT Lucas
11. JAMET Germain
12. CAMPORESE Lorenzo

Palais des Sports Lyon – Finale SX2 (Zaterdag)
1. HSU Brian
2. IRSUTI Yannis
3. LOZZI Pierre
4. DO Thomas
5. IMBERT Lucas
6. MALAVAL Adrien
7. AUBIN Arnaud
8. BOURDON Anthony
9. FONVIEILLE Calvin
10. JAMET Germain
11. VERHAEGHE Alexis
12. ROUSSALY Julien

Top 10 in de Stand SXTour Na Lyon – SX2 Klasse
DO Thomas – 107 punten
IRSUTI Yannis – 102 ptn
FONVIEILLE Calvin – 95 ptn
LOZZI Pierre – 95 ptn
ROUSSALY Julien – 90 ptn
HSU Brian – 74 ptn
IMBERT Lucas – 74 ptn
BOURDON Anthony – 66 ptn
MALAVAL Adrien – 59 ptn
JAMET Germain – 35 ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Archief Foto Supercross Paris: Christophe ‘CDS’ Desmet

Uw reacties