Niewe locatie MXGP Spanje: intu Xanadu in Arroyomolinos

Niewe locatie MXGP Spanje: intu Xanadu in Arroyomolinos
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Youthstream maakte vandaag een einde aan maandenlange speculatie. De locatie voor de GP van Spanje werd namelijk vandaag bekend gemaakt. Het gaat om intu Xanadú in Arroyomolinos (Comunidad de Madrid). De MXGP van Spanje vindt plaats op 18 en 19 april.

Na één jaar onderbreking keert de Spaanse GP terug op de WK kalender.  De komende drie jaar zal de MXGP  intu Xanadú aan doen.  Deze harde, nieuwe baan ligt op slechts 22 km van het centrum van Madrid.

De GP werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Gemeenschap van Madrid, het vice-ministerie van Sport, de RFME ( Koninklijke Spaanse Motorrijdersfederatie) en de Motorrijdersfederatie van Madrid. Bekijk hier de volledige WK kalender

Naar alle verwachting zal ook regerende MX2 wereldkampioen en thuisrijder Jorge Prado in april weer van de partij zijn. Jorge brak meer dan een maand geleden zijn  linkerdijbeen. “Natuurlijk is dit voor mij een van de belangrijkste afspraken van het jaar,” liet Prado optekenen. Naast de GP klassen komen in Spanje ook de EMX125 en de WMX in actie.

Foto: Ray Archer/KTM

 

Uw reacties