X

Vijf minuten met Romain Febvre

Romain Febvre, het nieuwste lid van het Monster Energy Kawasaki Racing Team, begint dit jaar een nieuw hoofdstuk in zijn al zeer succesvolle carrière. Opvallend detail: de ex-wereldkampioen neemt afscheid van zijn vertrouwde nummer “461”. Net zoals Kawa collega Eli Tomac zal Febvre vanaf nu met het nummer 3 rijden!

Na een pauze van 3 maanden vanwege een blessure, zit Romain sinds 4 weken weer terug op de motor. De Fransman heeft sinds zijn terugkeer nauwelijks een dag vrij gehad. Momenteel vertoeft Febvre in Sardinië waar hij zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. “Sommige rijders gaan graag naar Spanje, maar ik geef de voorkeur aan Sardinië. Ik geniet van het eiland en ken alle banen waar we kunnen rijden. Het weer is meestal redelijk goed en je hoeft geen uren te rijden om van de ene locatie naar de andere te gaan,’’ legde hij uit.

Romain was in december al op Sardinië om met zijn nieuwe team te werken nadat hij groen licht kreeg van zijn arts. “Ik heb een paar rondjes gereden op een standaard motor in België om te controleren of alles in orde was met mijn been. Daarna ben ik meteen naar Sardinië vertrokken waar de monteurs al waren. Het was echt een plezier om weer te rijden, hoewel ik een paar dagen wat ongemak in mijn been had. Ik heb me echt geamuseerd met de standaard motor. Maar het gevoel was natuurlijk nog beter met de fabrieksmotor en zodra ik erop zat voelde ik me heel comfortabel. De motorkenmerken passen perfect bij mijn rijstijl en het is zo goed om dit gevoel te hebben, zelfs voordat we verschillende opties en instellingen gaan testen. Tot nu toe was het belangrijkste doel om na zo’n lange pauze mijn ritme te hervinden. Vanaf half januari beginnen we met testen om me voor te bereiden op mijn race-comeback. Het is nu nog te vroeg om te zeggen wanneer en waar ik mijn eerste wedstrijd op de Kawasaki zal rijden. Ik kijk er in ieder geval nu al erg naar uit,” voegde hij eraan toe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romain Febvre (@romainfebvre) on

Voor deze nieuwe fase van zijn carrière  – een nieuw team en nieuwe motor voor het 2020-seizoen, heeft Romain de #3 nummerplaat op zijn Monster Energy Kawasaki. Dit is hetzelfde nummer als Eli Tomac van Monster Energy Kawasaki in de VS. “Het is gewoon toeval dat we hetzelfde nummer zullen hebben”, legt Romain uit. “Toen ik in het ziekenhuis lag, had ik niet zoveel dingen te doen. Op een dag had ik het idee om mijn racenummer te veranderen. Ik wilde een kort nummer en het nummer 3 was beschikbaar in de MXGP. Ik heb altijd met # 461 gereden tijdens mijn professionele carrière. Toch was dat nummer niet echt belangrijk voor mij. Ik had # 61 als kind maar toen ik van supermoto naar motorcross switchte, was dat nummer niet beschikbaar in het Frans kampioenschap De enige mogelijkheid om 61 te houden was om er een 4 aan toe te voegen, vandaar de 461. Voor dit nieuwe decennium ben ik van team, motor en nu ook van nummer veranderd. Ik waardeer het enorm om met verschillende mensen te werken. Ik had een geweldige relatie met mijn vorige team, maar het is ook geweldig om een lekker gevoel om me heen te hebben in mijn nieuwe omgeving,” concludeerde hij.

Foto’s: Kawasaki