X

Jeremy Van Horebeek: “De moeilijkste dag van mijn carrière.”

Met een tweede plaats aan de finish kan Jeremy Van Horebeek uiteraard tevreden zijn met zijn tweede Enduropale du Touquet. Afgelopen zondag klom hij op de tweede trede van het podium van de grootste zandrace van het seizoen naast de winnaar Milko Potisek en eindwinnaar Nathan Watson. Een tweede plaats die voor velen als een overwinning kan beschouwt worden, maar niet als je Jeremy Van Horebeek bent. De Honda SR Motoblouz-rijder heeft alles maar dan ook alles gegeven.

Direct na de finish viel Van Horebeek totaal uitgeput van zijn motor. Ondanks zijn enorme ervaring met grote evenementen, de meest uitdagende wedstrijden op de internationale kalender en zijn beheersing van het zand, aarzelt The Jerre niet om te zeggen dat deze dag op de Enduropale “de moeilijkste dag van zijn carrière” was. Dat zegt veel over het niveau dat nodig is om zo’n race te winnen.

“Ik reed voor de overwinning. Dus ik kreeg niet wat ik wilde, maar ik gaf alles wat ik had”, aldus de Honda-rijder. “Mijn geest en lichaam waren in staat om te gaan met wat waarschijnlijk de moeilijkste dag van mijn carrière was, maar de race duwde me tot het uiterste. Een tweede plaats in Le Touquet is natuurlijk niet slecht. Maar dat betekent niet dat ik niet teleurgesteld ben”, vervolgt Van Horebeek.

“Ik heb meer dan drie uur voor de overwinning gevochten en het was pas mijn tweede race op het strand van Le Touquet. Ik wil alle fans bedanken voor hun steun en berichten. Ook dankzij mijn team, Honda en iedereen die betrokken was bij dit avontuur. Mijn verontschuldigingen aan alle renners waarmee ik tijdens de wedstrijd in contact kwam… Ik hoop dat je hebt genoten van de show,” concludeerde Jeremy.

De Belg zal zich nu richten op motorcross en zich zo goed mogelijk voorbereiden op het MXGP wereldkampioenschap. De eerste van de 20 evenementen op de 2020-kalender wordt gehouden in Matterley Basin op 29 februari en 1 maart. Van Horebeek start daar zijn tweede seizoen onder de SR-Honda Motoblouz luifel.