Nieuws van Brian Moreau.

Nieuws van Brian Moreau.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Franse motorcrosser kwam vorig weekend naar ten val tijdens de Supercross in Tampa. Vier dagen na zijn ongeluk is er nieuws over Brian Moreau die, zoals u zich wellicht herinnert, zaterdagavond werd geopereerd aan een breuk van de C7-wervel. Moreau was nog maar drie ronden ver in de eerste vrije trainingssessie toen hij zwaar viel en zijn hoofd een flinke impact te verwerken kreeg. Zijn manager Gérard Vallat geeft de laatste details over de gezondheid van Brian.

Het medisch personeel heeft de Franse piloot geëvacueerd “zonder enig protocol te respecteren“, onderstreepte Gérard Vallat. Dit aspect van het incident zal de komende dagen nader worden bestudeerd, maar vooralsnog gaat de gezondheid van Brian voor. “Brian werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd aan de C7-wervel om deze vast te zetten. Toen hij in de operatiekamer aankwam, bewoog hij zijn bovenlichaam, maar had hij geen gevoel in zijn benen. Het ruggenmerg werd samengeperst, maar niet afgesneden. Het is nu nodig om te wachten tot de bloeduitstorting is verdwenen en de druk op het ruggenmerg afneemt. Dit kan ongeveer tien dagen duren. Nu moeten we wachten om de mogelijke ontwikkelingen te kennen. Zijn moeder is vertrokken om zich bij hem te voegen en zal vandaag aan zijn zijde staan“, legt Gerard uit. We hopen dat de komende dagen positieve tekenen zullen brengen voor Brian en zijn familie!

Uw reacties