X

Zes jaar schorsing voor dopingzondaar Kade Mosig

Motorcrosser Kade Mosig heeft een sanctie van zes jaar gekregen voor 19 overtredingen van het antidopingbeleid van Motorcycling Australia (MA). Mosig testte positief op enkele verboden middelen in mei 2018. Hij liep tegen de lamp na een controle door de Australian Sports Anti-doping Authority op de MX Nationals in Murray Bridge, Zuid-Australië.

Mosig kreeg op 10 juli 2018 een verplichte schorsing opgelegd. Dit betekent dat Kade Mosig niet in aanmerking komt om deel te nemen, als atleet of ondersteunend persoon (met inbegrip van coaching of official), totdat hij zijn zes jaar durende sanctie heeft volbracht. Naast de zesjarige sanctie zullen alle wedstrijduitslagen voor de heer Mosig vanaf 9 december 2013 geschrapt worden. Mosig mag vanaf 10 juli 2024 weer aan de sport deelnemen.

Kade Mosig over de schorsing: “Ik accepteer de sanctie die mij is opgelegd met het begrip dat ik in het verleden enkele slechte beslissingen heb genomen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn familie, vrienden, concurrenten, supporters en mijn sponsors.  Ik ga professioneel verder met racen en ik zal geen verdere commentaar geven op deze zaak.”

Foto: Forecast Media