Aftrap van het Belgisch Supermoto kampioenschap in Mettet

Aftrap van het Belgisch Supermoto kampioenschap in Mettet
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ook dit jaar verwelkomt het circuit Jules Tacheny in Mettet de openingsmanche van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en de BeNeCup Supermoto. De beste piloten in de discipline komen het op 14 en 15 maart 2020 uitvechten na de lange winterstop. Wat nieuw is: de eerste ronde van het kampioenschap is niet langer gepland op één maar op twee dagen.

Een nieuwe categorie, de “Mini-motards”, gereserveerd voor 8-15-jarigen, integreert namelijk in het kampioenschap. De vrije trainingen en de kwalificaties vinden plaats op zaterdag vanaf 9u, terwijl de races van de verschillende categorieën op zondag zullen doorgaan (2 races per categorie met een superfinale aan het einde van de dag). De winnaar van elke categorie (Prestige, Euro-Nationals, Nationals, “Mini-motards” en Quads) kan automatisch deelnemen aan de Coyote Superbiker 2020 die van 9 tot 11 oktober 2020 zal plaatsvinden.

Het weekend van 14 en 15 maart betekent ook de start van de Coyote Supercup met zijn 10 TM 300 SMX motoren. Waar moet je zijn? Circuit Jules Tacheny, rue Saint Donat, 6 – 5640 Mettet. De toegangsprijs per toeschouwer bedraagt € 15 en is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Uw reacties

Ook te lezen