Gajser en Evans blikken terug op Matterley Basin

Gajser en Evans blikken terug op Matterley Basin
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het FIM wereldkampioenschap MXGP is opgang getrokken met de Grand Prix van Engeland. De weersomstandigheden waren vooral op de zaterdag pittig te noemen maar op zondag was het al beter vertoeven op het circuit van Matterley Basin. Tim Gajser (foto) werd tweede terwijl Mitch Evans zijn MXGP-debuut maakte. De HRC-rijders vertellen over hun weekend!

Tim Gajser:
“Ik ben blij met hoe deze eerste GP van het seizoen is verlopen. Ik had een paar crashes tijdens de eerste manche. Eén aan het begin van de race, en dat betekende dat ik als laatste beginnen. Ik baande mijzelf een weg door het veld om op een achtste plaats aan de komen. In de laatste bocht ging in nogmaals in de fout waardoor ik een plek verloor. In de tweede race hoopte ik op een goede start en dan een sterke wedstrijd te rijden, en dat gebeurde! Met de lage zon en de sporen was de baan echt lastig, maar ik voelde me goed en de motor voelde comfortabel aan. De tweede overall is niet zo slecht na mijn eerste manche, dus nu gaan we naar Valkenswaard voor een nieuwe uitdaging.”
 
Mitch Evans:
“Het was een goed weekend, exclusief de start van die tweede manche! Al het andere ging echt goed. In de eerste manche had ik een goede start, ik wist snel en goed tempo te pakken en reed lang op de tweede plaats. Helaas had ik later in de wedstrijd moeite met mijn ademhaling een beetje vanwege mijn borstinfectie en werd ik derde. Ik voelde me een stuk beter in de tweede manche, hoewel ik tijdens de hele race moest pushen om terug te komen van een slechte start. Ik gebruikte veel energie en met nog tien minuten te gaan kreeg ik het opnieuw zwaar. Al met al was het een goed weekend, ik ben blij met mijn MXGP-debuut en nu op naar Valkenswaard.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties