X

Gemengde gevoelens voor Benoit Paturel

De enige JM Honda Racing rijder, Benoit Paturel, liet het hele weekend in Valkenswaard een constante snelheid optekenen. In de eindstand behaalde de snelle Fransman een gedeelde 15de plaats. Toch waren zijn 11-24 scores geen goede weergave van zijn prestaties en inspanningen. 

In de eerste thuis-GP van het seizoen ging Benoit op zaterdag al voortvarend van start. Dat de poulain van trainer Joël Roelants goed zijn huiswerk deed deze winter bleek uit het gemak waarmee Paturel over de zware, zanderige omloop stoof. Gestart binnen de top-20 knokte hij zich in de kwalificatierace gestaag naar voor en kwam als 13de over de meet. Helaas moest Benoit vijf plaatsen inleveren aangezien de motor bij de willekeurige geluidscontrole de limiet had overschreden.


Al bij al had het veeleisende Eurocircuit de regen van de voorbije dagen nog goed doorstaan. Van zon was ‘s anderendaags echter weinig sprake, terwijl de neerslag haast niet ophield. De #6 JM Honda Racing schoot matig uit de startblokken in de eerste reeks. Paturel trok echter onmiddellijk in de aanval en remonteerde sterk. Van een positie in het midden van het veld klom hij op naar de 7de stelling om finaal als 11de te finishen.

De tweede manche kondigde zich veelbelovend aan. Nu stuurde de voormalige GP winnaar zijn CRF450R immers naar een kanonstart. Als vierde kwam Benoit op het eind van het rechte stuk, vervolgens ging het helaas goed fout in de snelle chicane. Paturel werd achteraan getikt, en ging meteen tegen de vlakte. Hierdoor moest hij als allerlaatste weer aan de bak. Van een bijna uitzichtloze positie vocht hij zich terug naar P16. Twee foutjes en evenveel valpartijen deden ‘Big Ben’ echter finaal de das om. Bij zijn laatste crash haalde Benoit zowaar een nat(ter) pak toen hij in de sloot belandde.


Benoit Paturel: “Qua snelheid was het wel oké. Op het einde van de eerste manche hadden we een klein probleempje, maar op zich was het wel een goede race. In de tweede reeks mankeerde ik een tikje geluk. Natuurlijk is het jammer om na zoveel hard werk geen punten te scoren, maar dat is racen. Vooral de tweede race was heel heftig. Eerlijk gezegd heb ik Valkenswaard nog nooit zo zwaar gezien! Hoe dan ook, het algemene gevoel is positief. Iedereen werkt hard, we gaan stap voor stap vooruit en samen gaan we de goede kant op.”

Jacky Martens: “Valkenswaard was gewoon een mooi weekend voor het team. Benoit heeft hard gevochten en liet een strak tempo zien. Zijn tweede start was super, maar helaas raakte Jorge Prado hem van achter. In ieder geval waren er veel positieve punten waarop we kunnen verder bouwen. Daarnaast hebben we genoten van de vele partners die ons kwamen steunen en die samen met ons de GP beleefden in de JM Honda Racing hospitality. Ook op mediatiek vlak scoorden we goed dit weekend. Zo kwam MXGP-TV langs voor hun jaarlijkse Team report reportage, Honda Pro Racing maakte opnames… Bovenal is het fantastisch om het enthousiasme te zien van iedereen die van ver of dichtbij betrokken is bij het team. Dat motiveert iedereen nòg meer om steeds beter te doen!”


Foto’s: CDS, shotbyBavo/Honda Pro Racing