X

Ken Roczen over zijn derde zege van het seizoen!

Ken Roczen reed feilloos in ronde negen van de AMA Supercross-serie in Atlanta en kon zijn derde overwinning van het jaar binnenhalen met een voorsprong van 13 seconden. De overwinning van de Honda HRC-rijder stelde hem in staat om het gat op Eli Tomac te dichten en opnieuw de rode plaat te bemachtigen.

Roczen was dominant en scoorde zijn zesde heat van het seizoen. In de finale pakte hij loepzuiver de holeshot met de CRF450R. Achter hem regeerde de chaos maar Roczen bleef koel en liep stelselmatig uit op de achtervolgers. Zo won hij zijn 13e race in de Supercross. Teamgenoot Justin Brayton zat helaas vast in de chaos, want door een mindere  start moest hij vechten om naar voor te rijden. Halverwege kreeg Brayton af te rekenen met een crash en moest weer beginnen aan een nieuwe inhaalrace. Hij werd als 12de afgevlagd.

Ken Roczen: “Deze overwinningen worden steeds zoeter en leuker! Ik ben zo blij met hoe het vanavond is gegaan en heb het rode bordje weer in mijn bezit. De laatste paar weekenden waren zwaar, maar ik heb de schade tot een minimum weten te beperken, wat voor ons enorm was omdat het ons in een goede positie bracht voor een situatie als die van vandaag. Met alle chaos hebben we zeven punten in één nacht goedgemaakt en staan we nu weer gelijk voor de punten. De strijd gaat verder voor het kampioenschap.

450SX Rider Standings

Pos. Rider Num Nation Points Constructor
1 ROCZEN Ken 94 GER 200 Honda
2 TOMAC Eli 3 USA 200 Kawasaki
3 BARCIA Justin 51 USA 177 Yamaha
4 WEBB Cooper 2 USA 176 KTM
5 ANDERSON Jason 21 USA 151 Husqvarna
6 STEWART Malcolm 27 USA 137 Honda
7 CIANCIARULO Adam 9 USA 128 Kawasaki
8 HILL Justin 48 USA 127 Honda
9 BRAYTON Justin 10 USA 116 Honda
10 WILSON Dean 15 GBR 113 Husqvarna