X

VIDEO: de MXoN van 1997 in Nismes!

In de belangrijkste motorcross van het jaar zijn het de Amerikanen die al jaren heer en meester zijn. Sinds hun eerste overwinning in 1981 waren ze nagenoeg onverslaanbaar maar in 1997 werden twee Belgen wereldkampioen enkele weken voor de bewuste wedstrijd in Nismes. Dat gegeven schept hoge verwachtingen.

Roger De Coster stuurt een sterk team naar België en onze nationale bondscoach selecteert Stefan Everts, Joël Smets en Marnicq Bervoets voor deze editie van de Naties. Die zondagochtend ligt het circuit nabij de Franse grens er stralend bij en het belooft een legendarische dag te worden. Joël Robert laat echter net voor aanvang van de drie reeksen de omloop overdadig nat leggen in de wetenschap dat de Amerikanen dit soort toestanden grondig haten. De omloop ligt er spekglad bij en overal zijn er grote plassen verschenen.

In de onderstaande video zie je een samenvatting van deze legendarische MXoN waarbij de Belgen aan de haal gaan met de Peter Chamberlain Trophy. Smets, Everts en Bervoets steken deze extra pluim met fierheid op hun hoed en staan te blinken op het podium. En de grijns op het aangezicht van Joël Robert is sindsdien nooit meer verdwenen.

Foto: Infront