12u La Chinelle uitgesteld tot 2021

12u La Chinelle uitgesteld tot 2021
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 2019 vierde de 12 uur van la Chinelle zijn 40ste verjaardag nog. Helaas zal één van de grootste Belgische motorsportevenementen dit jaar niet doorgaan als gevolg van de coronavirus maatregelen. Eventsee, de organisator de “12 Heures de La Chinelle” moet nu vooruitkijken naar 2021.

“Het is geen verrassing, we verwachtten het wel,” legt David Rossomme, de baas van Eventsee, het evenementenbureau dat instaat voor de organisatie van de beroemde uithoudingsrace ons uit. “Zodra de regering het verbod op massa-evenementen tot eind augustus bekendmaakte, moesten we de 2020-editie van la Chinelle annuleren. Er is een korte poging gedaan om de mogelijkheden van een organisatie in het najaar te onderzoeken. Dat is helaas geen optie.”

“Het is jammer, maar we hebben geen andere keus,” zegt Rossomme. “Eigenlijk zijn al onze evenementen één na één in het water gevallen, de 12u van La Chinelle zijn helaas geen uitzondering op de regel. De situatie is heel complex voor de evenementensector en alle bedrijven die er direct of indirect van afhankelijk zijn. Alles is volledig tot stilstand gekomen en het is moeilijk om het einde van de tunnel te zien. Want ook al is er sprake van een geleidelijk herstel van de economie toch blijven er nog veel vragen over het voorbestaan van sommige evenementen.”

Als eventprofessional weet David hoe alle afzonderlijke elementen zijn om een organisatie tot een succes te maken. “Sponsoring is de levensader van veel sportwedstrijden en festivals, ook op dat vlak kan het lang kan duren vooraleer weer middelen komen om te investeren. Zonder een grote doorbraak op het gebied van behandeling of vaccin zie ik eerlijk gezegd niet in hoe we in de nabije toekomst weer grote evenementen zouden kunnen organiseren. December is nog ver weg, maar ik maak me al zorgen, net als anderen in de industrie, over de kerstmarkten die we hebben.”


De 41e editie van de 12 Heures de la Chinelle vindt dus niet plaats op 7, 8 en 9 augustus, zoals gepland, maar in de zomer van 2021. “In de komende dagen starten we de procedure voor de terugbetaling van de inschrijvingen “, voegde David Rossomme eraan toe. “En natuurlijk hoop ik dat we er allemaal weer bij zijn in 2021 om samen de 41ste la Chinelle mee te make!”

Foto’s: Gino Maes

 

Uw reacties