X

Brian Moreau: “Gevoel keert terug!”

De wereld van de 18-jarige Brian Moreau stond stil op zaterdag 15 februari. Tijdens de Supercross van Tampa, zijn debuut voor Troy Lee Designs Red Bull KTM,  kwam hij ten val en brak daarbij de C7 wervel. Na zijn operatie in de VS keerde hij samen met Mathilde, de vrouw van Marvin Musquin, terug naar Frankrijk. In z’n eigen omgeving werkt Brian nu verder aan zijn herstel.

In hoeverre de revalidatie een volledige herstel zal toelaten, is nog koffiedik kijken. Toch gaf Moreau aan dat het wel de goede kant uit gaat. Op Instagram liet hij aan fans weten dat “Ik eerst alle gevoel in de ledematen kwijt was. Nu heb ik bijna over heel mijn lichaam mijn gevoel herwonnen. Het is niet zoals voor heen maar ik kan wel met zekerheid zeggen dat ik mijn benen steeds een beetje meer voel en daar ben ik heel blij mee!”

Moreau werd in 2017 Europees kampioen 125cc en had al een tijdje school opgegeven om alles op zijn sportcarrière te zetten. Samen met Brandon Hartranft, Derek Drake en Pierce Brown maakte Brian deel uit van een volledig nieuwe line-up voor het Amerikaanse fabrieks KTM team in de 250cc.

Zoals vaker in dit soort situaties sprong de Road2Recovery stichting in de bres om te helpen. Meer infortmatie over hun werk voor Brian vind je hier.

Foto: Simon Cudby / IG Brian Moreau