X

Dit jaar geen Coupe de l’Avenir!

Vandaag kwam de spijtige melding dat er dit jaar geen Coup de l’Avenir zal zijn. Die stond normaliter geprogrammeerd in het weekend van 3 en 4 oktober. Door de kalenderwijzigingen van de MXGP viel de wedstrijd samen met de MXGP in Trentino waardoor er geen mogelijk meer is om te organiseren.

Dit maakte de organisatie vandaag bekend via social media: “We waren bang dat we het zouden moeten aankondigen, maar aangezien Infront Moto Racing de GP, EMX250 en 2T heeft verplaatst naar 3 en 4 oktober in Trentino, zijn we gedwongen om de Coupe de l’Avenir 2020 te annuleren. De rijders die betrokken zijn bij het Europees Kampioenschap zullen niet in staat zijn om hun land te vertegenwoordigen op ons evenement en aangezien we de datum niet kunnen verplaatsen, hebben we geen andere oplossing.”

“De Motocross Club Hauts-Pays kan gelukkig rekenen op de manager en de buitenlandse delegaties. We kijken er dan ook naar uit om begin oktober 2021 een sterk lichting jonge buitenlandse rijders te verwelkomen voor de 49ste Coupe de l’Avenir in Quiévrain. In deze moeilijke tijden, zorg voor jezelf en je familie!”

Van Jago Geerts over Jeffrey Herlings tot Jeremy Van Horebeek en Glenn Coldenhoff, een hele generatie toppers van nu  schreef mee de geschiedenis van de Coupe de l’Avenir! Check hieronder een mooie recap door 393 Productions van de editie van 2018.