X

Hangt ook de MXGP in Loket aan een zijden draadje?

De wolken boven het WK motorcross worden steeds donkerder. Promotor Infront Moto Racing moet alle zeilen bijzetten om nog een enigszins competitiewaardig seizoen af te leveren terwijl de organiserende landen los van elkaar maatregelen nemen. De MXGP van Tsjechië dreigt het volgende slachtoffer te worden van beslissingen die nationaal worden genomen.

De MXGP in Loket is een klassieker op de kalender. Normaal zou de GP plaats vinden op 26 juli. Echter, door de coronacrisis zijn de grenzen al gesloten sinds 13 maart. De Tsjechische President Milos Zeman denkt er aan om de landsgrenzen voor een jaar af te sluiten. Als deze beslissing bekrachtigd wordt gaat de MXGP van Loket onherroepelijk afgelast worden. Vorige week gaf de organisatie in Loket al aan op social media dat een organisatie moeilijk zou worden indien de grenzen dicht gaan.

De organisatie in Loket schreef vier dagen geleden het volgende: “We zullen beginnen met onderhandelen over de annulering van de races, maar de beslissing is aan de promotor. We hebben geen probleem met het organiseren van de race, we hebben twee weken nodig om het voor te bereiden. De promotor past momenteel racedata aan, maar hij heeft ons nog niet gecontacteerd. Woensdag hebben we echter al met de voorzitter van de Autoclub (Jan Šōovíček) samengezeten. We weten niet wat er gaat gebeuren. Als de grenzen niet open gaan, zijn races voor ons niet mogelijk. Piloten en toeschouwers zullen niet kunnen afreizen naar Loket. We zien het momenteel erg slecht in” zei de directeur van de race Zdeněk Dvořák.”

Foto: Infront Moto Racing