Rieju gaat GasGas enduro’s verder ontwikkelen!

Rieju gaat GasGas enduro’s verder ontwikkelen!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

KTM nam vorig jaar 60 procent van GasGas over maar nu blijkt dat het enduro-gedeelte in handen valt van Rieju. Rieju is een onderdeel van Torrot Electric Europa S.A. en gevestigd in het Spaanse Figueres.

Tussen de twee Catalaanse bedrijven is een overeenkomst gesloten die de verkoop van het bekende Spaanse enduro-motorfietsplatform, dat nu onder het merk RIEJU zal worden vervaardigd en op de markt zal worden gebracht, vergemakkelijkt. Met dit platform en onder de vlag van GasGas heeft TORROT ELECTRIC EUROPA, S.A. in 2017 het gamma 2T-modellen van 250 en 300 cc EC, XC en GP gelanceerd en in 2019 het Ranger-model toegevoegd. In deze periode verkocht TORROT ELECTRIC EUROPA, S.A. 4.500 stuks in meer dan 50 landen.

Deze modellen zijn ontworpen om op het hoogste niveau te presteren in enduro- en cross country wedstrijden. Het resultaat is dat rijders zoals Christophe Nambotin, Antoine Basset, Jonathan Barragán, Danny McCanney en Alex Snow internationale sportieve successen behaalden zoals het Enduro World Sub-Championship en de nationale kampioenschappen van o.a. Spanje, Frankrijk en Italië.

RIEJU, S.A. zal in haar fabriek in Figueres de allernieuwste enduro-modellen produceren en zal vanaf juni 2020 beginnen met de distributie ervan. RIEJU, S.A. bestaat al 75 jaar. Het produceert momenteel meer dan 12.000 motorfietsen per jaar in zijn fabriek bij Barcelona en exporteert 85% van zijn productie naar meer dan 40 landen. Vanuit deze overeenkomst en het versterken van haar positie in de off-road sector, zal RIEJU, S.A. haar huidige gamma van motoren uitbreiden met modellen met een grotere cilinderinhoud.

Foto: Rieju

Uw reacties

Ook te lezen

 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …
 • Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  In Maggiora heeft Tim Gajser zijn vijfde pole-postion van het seizoen veroverd. De Sloveen won de kwalificatiewedstrijd tijdens de tiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP voor Jeffrey Herlings en …
 • Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Everts pakt zijn tweede pole in de modder

  Voor de tweede keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 19-jarige crosser wist tijdens de Italiaanse Grand Prix te winnen op zaterdagmiddag voor Simon Langenfelder …