Rieju gaat GasGas enduro’s verder ontwikkelen!

Rieju gaat GasGas enduro’s verder ontwikkelen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

KTM nam vorig jaar 60 procent van GasGas over maar nu blijkt dat het enduro-gedeelte in handen valt van Rieju. Rieju is een onderdeel van Torrot Electric Europa S.A. en gevestigd in het Spaanse Figueres.

Tussen de twee Catalaanse bedrijven is een overeenkomst gesloten die de verkoop van het bekende Spaanse enduro-motorfietsplatform, dat nu onder het merk RIEJU zal worden vervaardigd en op de markt zal worden gebracht, vergemakkelijkt. Met dit platform en onder de vlag van GasGas heeft TORROT ELECTRIC EUROPA, S.A. in 2017 het gamma 2T-modellen van 250 en 300 cc EC, XC en GP gelanceerd en in 2019 het Ranger-model toegevoegd. In deze periode verkocht TORROT ELECTRIC EUROPA, S.A. 4.500 stuks in meer dan 50 landen.

Deze modellen zijn ontworpen om op het hoogste niveau te presteren in enduro- en cross country wedstrijden. Het resultaat is dat rijders zoals Christophe Nambotin, Antoine Basset, Jonathan Barragán, Danny McCanney en Alex Snow internationale sportieve successen behaalden zoals het Enduro World Sub-Championship en de nationale kampioenschappen van o.a. Spanje, Frankrijk en Italië.

RIEJU, S.A. zal in haar fabriek in Figueres de allernieuwste enduro-modellen produceren en zal vanaf juni 2020 beginnen met de distributie ervan. RIEJU, S.A. bestaat al 75 jaar. Het produceert momenteel meer dan 12.000 motorfietsen per jaar in zijn fabriek bij Barcelona en exporteert 85% van zijn productie naar meer dan 40 landen. Vanuit deze overeenkomst en het versterken van haar positie in de off-road sector, zal RIEJU, S.A. haar huidige gamma van motoren uitbreiden met modellen met een grotere cilinderinhoud.

Foto: Rieju

Uw reacties