X

Succesvolle steunactie Adrien Van Beveren afgerond!

Eind maart kondigde Dakar-specialist Adrien Van Beveren aan dat hij zijn trainingsmotor weg zou geven in een tombola ten voordele van het Franse Rode Kruis. In totaal namen maar liefst 4.218 mensen uit 32 verschillende landen deel aan deze actie. In totaal werd 36.565 euro opgehaald!

Net als vele andere organisaties verkeert het Franse Rode Kruis momenteel in financiële moeilijkheden als gevolg van de coronarisis. De loterij voor het goede doel was dan ook een groot succes.

“Veel dank aan iedereen die heeft deelgenomen aan deze ongelooflijke steunbetuiging”, zei de Monster Energy Yamaha-rijder. Ik moet toegeven dat ikzelf niet zo’n succes had verwacht. Dat succes hebben we alleen aan u allen te danken! Amador Guitart uit Spanje heeft mijn motor gewonnen, maar voor mij konden de 4218 deelnemers worden beschouwd als de winnaars, “Het laat zien dat we allemaal in staat zijn om verenigd te zijn tegen dit virus en dat we samen zullen winnen! Jullie hebt me met deze positieve instelling geraakt, nogmaals bedankt!”

De tombola, die oorspronkelijk op 25 april zou aflopen, werd uiteindelijk vervroegd naar 6 april, omdat het Franse Rode Kruis onmiddellijk hulp nodig had. Het lijdt geen twijfel dat het Rode Kruis  deze uitzonderlijke donatie met veel plezier zal verwelkomen. Hun oproep tot donaties werd enkele weken geleden gelanceerd. Op het terrein is het Rode Kruis over heel de wereld al begonnen met het verstrekken van voedselhulp, medische ondersteuning ter versterking van de medische nooddiensten en de ziekenhuisinfrastructuur. Daarmee vervult de bekende hulporganisatie een historische rol van hulp en bescherming van de bevolking, die ze al vervult sinds 1863.

Wie niet konden deelnemen aan deze tombola kan nog steeds op de lokale Rode Kruis websites. Meer informatie over hun activiteiten of doneren kan hier:
Klik hier voor de site van het Nederlandse Rode Kruis.
Klik hier voor de site ven het Belgische Rode Kruis.

 

Foto: Adrien Van Beveren IG