X

Coach Dennis Verbruggen over Lotte Van Drunen

Ex-jeugdwereldkampioen Dennis Verbruggen legt zich al een tijdje toe op het coachen van jonge rijders. Naast de Brit Adam Collings timmert de Grobbendonkenaar al enkele jaren aan de weg met de getalenteerde Lotte Van Drunen. Op haar twaalfde geldt de Sliedrechtse als één van de snelste meisjes ter wereld in haar leeftijdscategorie.

In 2019 behaalde Van Drunen een bronzen plak in het WK 65cc, bovendien verzamelde ze al drie Nederlandse titels. Of het nu buiten of binnen is de snelle KTM rijdster werpt zich altijd met overgave in de strijd. Dit jaar is ze aan een nieuw hoofdstuk begonnen op de 85cc.

Dennis Verbruggen zei het volgende over haar: “Hoe de toekomst er zal uit zien voor haar zal zichzelf wel uitwijzen. In ieder geval heeft Lotte heeft een ongelooflijke drive om haar persoonlijke doelen te bereiken. Ze is heel getalenteerd en heeft een grote persoonlijkheid. Hopelijk blijft ze gespaard van kwetsuren. Wie weet groeit ze wel uit tot een echte pionier een een ambassadrice voor de motorcross!”

Ook buiten de lage landen kennen ze ondertussen de kwaliteiten van de snelle meid op die roze #401 motor. Want wie prijkt er in de juni editie van het Amerikaanse Racer X? Juist Lotte van Drunen. Met sterkhouders Nancy van de Ven, Shana van der Vlist en de 17-jarige Lynn Valk zou het dus best kunnen dat Nederland de komende jaren de WMX gaat overheersen!

Tekst: Andy McKinstry
Foto’s: Gino Maes, Niek Kamper