X

Cooper Webb en KTM klaar voor zeven races in Utah!

Na een recente aankondiging van Feld Entertainment is het dus zeker dat het AMA Supercrosskampioenschap een vervolg gaat kennen. De laatste zeven races van 2020 zullen plaatsvinden in het Rice-Eccles Stadion in Salt Lake City, Utah. Van 31 mei tot 21 juni zijn de wedstrijden gepland, twee keer per week (zondag en woensdag) gedurende vier opeenvolgende weken.

Elke race zal worden uitgezonden op NBC-netwerken zonder dat er fans aanwezig zijn. Webb staat momenteel op de derde plaats in het kampioenschap terwijl hij zijn zoektocht voortzet om de nummer één-plaat aan boord van zijn KTM 450 SX-F FACTORY EDITION te behouden.

Cooper Webb: “Bij KTM zijn we altijd READY TO RACE! Ik weet dat het twijfelachtig was of we het seizoen wel of niet zouden halen, maar als professionele supercrossers voel ik dat het onze taak is om klaar te zijn om te racen en dat we ons werk doen als er een beroep op ons wordt gedaan. Dat gezegd zijnde, geeft het ons ook de kans om onze sport te laten groeien, mensen hun baan terug te geven en alle fans de kans om ons op TV te zien racen terwijl we er alles aan doen om veilig te blijven en sociale afstand te blijven houden”.

Roger De Coster, Directeur van Motorsport, KTM GROUP: “We zijn zo blij dat we dit plan eindelijk hebben. We begonnen ons behoorlijk te vervelen na zo lang zonder te racen en nu is er weer een gevoel van leven en energie. En, het is cool voor Supercross om een van de eerste professionele sporten terug te zijn!

Ronde 11 (250SX Oost) Zondag 31 mei

Ronde 12 (250SX Oost) Woensdag 3 juni

Ronde 13 (250SX Oost) Zondag 7 juni

Ronde 14 (250SX West) Woensdag 10 juni

Ronde 15 (250SX West)Zondag 14 juni

Ronde 16 (250SX Oost) Woensdag 17 juni

Ronde 17 (250SX Oost/West) Zondag, 21 juni

NBC Sports zal de laatste zeven, op maat gemaakte tv-races presenteren over NBC, NBCSN & NBCSports.com. De wedstrijden zullen ook beschikbaar zijn voor buitenlanders met een Supercross Video Pass.