X

MXGP Lommel valt samen met “Super Sunday” in het wielrennen!

Door de uitbraak van het coronavirus eind februari worden de grote sportevenementen allemaal in het najaar geduwd met alle gevolgen van dien. Gisteren bracht Infront Moto Racing een zoveelste update van de MXGP-wedstrijden uit. Lommel valt nu op zondag 25 oktober, net op een dag dat er heel wat te beleven valt in het wielrennen.

Zo is er op de zelfde dag, nota bene op 30 km van elkaar, de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Zonhoven. De twee sporten zijn geen rechtstreekse concurrenten van elkaar maar iedereen weet dat een motorcrossliefhebber in de winter graag naar het veldrijden gaat kijken. Bovendien is er samen met het veldrijden in Zonhoven en de MXGP van Lommel ook nog de slottijdrit in de Ronde van Italië, een rit in de Vuelta en de klassieker Parijs-Roubaix.

In Lommel houden ze de mogelijkheid open om een week nadien een tweede GP te organiseren mocht de MXGP van Indonesië in Jakarta wegvallen. De nieuwe MXGP-kalender start op 2 augustus in Rusland. Net daar slaat het coronavirus in alle hevigheid toe waardoor ook deze poging om een volwaardige competitie op poten te zetten ons erg voorbarig lijkt. Verdere aanpassingen zijn dus erg waarschijnlijk.