X

Trainingen: Ikke en mijne maat!

Hoeveel personen (puur illustratief kozen we een archiefbeeld) zie je in de bovenstaande foto? Twee, dan heb je goed geteld! Zowel het protocol van de VMBB en de Vlaamse circuits als het sportspecifieke protocol van de KNMV i.v.m. corona zijn op dit vlak erg duidelijk. Zowel in Nederland als in Vlaanderen geldt immers: één rijder + één begeleider.

Letterlijk valt hierover het volgende te lezen: KNMV: “Per deelnemer aan de training maximaal 1 begeleider toegelaten.” VMBB: “Elke motorcrosser mag vergezeld worden door maximaal 1 volwassen begeleider.”

Desondanks was het opvallend hoe sommige professionele rijders -die toch een voorbeeldfunctie hebben- met een erg groot entourage aan de slag gingen. Precies om social distancing mogelijk te maken en risico’s te vermijden, lijkt ons het nut van deze 1 + 1 regel  zonneklaar! Hierbij willen we alle rijders en teams, ook de snelsten onder ons, oproepen om deze richtlijnen strikt (te blijven) naleven. Kortom: ikke en mijn maat/begeleider en niemand anders.

Foto: Gino Maes