X

Verjaardagsbeest op grote hoogte: Bavo Swijgers!

Zijn foto’s gaan jaarlijks de wereld rond en daar kunnen we als laaglanders best trots op zijn! Fotograaf Bavo Swijgers prijkt immers al enkele jaren aan de top als MXGP fotograaf. Normaal gesproken staat hij achter de camera maar voortaan weet u dankzij de bovenstaande foto’s hoe die shotbyBavo er zelf uitziet!

Bavo wordt vandaag 41 en heeft als actiefotograaf al een knap parcours afgelegd. Nog voor zijn ‘doorbraak’ in de MXGP -met bijhorende award als fotograaf van het jaar in 2015- was hij actief als hoofdredacteur van MXlife en Freeze, freelancer voor tal van bladen van Noppennieuws tot de Wintersportgids en bracht jarenlang snowboarders, skiërs, skaters, BMX’ers en ander ongeregeld tuig vakkundig in beeld.

Vooraleer de uitgeweken Lommelaar uitgroeide tot een VIP (Very important Photographer) van de MX fabriekssterren was er echter een tijd waarin hij op kunstzinnige wijze potsendragende nozems met plankjes vastlegde op de gevoelige plaat. Van huurauto’s was in die dagen nog geen sprake. Van afgetrapte breaks en busjes met funky geurtjes des te meer. Van strakke planningen en hyper professionele managers dan weer minder. Ach je kan niet alles hebben, of toch? Bavo heeft namelijk een fijne, lieve vriendin en is de papa van vier kinderen, alstublieft. Proficiat Bavo en doe er nog minstens 41 jaar bij makker!

Wie per sé wil weten hoe Swijgers’ leven er uitzag voor het motorsport sterrendom kan deze roadtripvideo van het Quicksilver snowboard team checken. Naar Slovenië nog wel, Tim Gajser zou content zijn! Maar euh, een roadtrip wat was dat nu weer? 😂

Foto: JM Racing/Roman Borak