X

Emile Mattheeuws ruilt Sherco voor GasGas

Belgisch Inters vicekampioen trial Emile Mattheeuws (Oedelem) stapt na een lange samenwerking met Sherco over op GasGas. Niet alleen in de motorcross maar ook in de trial toont het vernieuwde GasGas dus zijn ambities. Mattheeuws krijgt de steun van kersvers GasGas dealer Leon Sagaert by Xavier Beel. Opnieuw een stap in de goede richting dus voor de jonge West-Vlaming!

Ondanks de coronacrisis en de daaraan verbonden verplichte stop van de trial competitie, ging vader Mario Mattheeuws op zoek te gaan naar een nieuwe partner voor Emile. Na veel wikken en wegen werd gekozen om vanaf dit jaar met GASGAS in zee te gaan. Dicht bij huis kunnen ze rekenen op de knowhow en support van Xavier Beel uit Meulebeke. Tevens blijft trialspecialist Jitsie aan boord voor de verdere ondersteuning.


Er wordt in de trial uitgekeken naar – laat ons hopen – een herstart van de competitie in september. De 21-jarige Mattheeuws mikt dit jaar terug opnieuw op ‘n podiumplaats bij de inters in het BK. Daarnaast wil hij met een wildcard proeven van enkele TrialGP wedstrijden en grote internationale wedstrijden. Ook Emil’s club KAMCE is uiteraard opgetogen over dit spannende, nieuwe hoofdstuk in Emile’s motorsportcarrière.

Foto’s: Philippe Damiens