X

Ken Roczen over zijn overwinning in SLC5

De afgelopen weken verliepen moeizaam voor Ken Roczen maar de 26-jarige crosser is een bijter! Hij heeft nog altijd het doel om de belangrijkste titel in de USA te winnen. Dit jaar kan het nog maar het zal niet gemakkelijk worden. Tijdens Salt Lake City 5 won de Honda-rijder en waarmee blijft hij in de titelstrijd. Roczen doet hier zijn verhaal!

Ken Roczen:
“Deze wedstrijd is heel, heel, heel goed verlopen! Ik voelde dat ik vandaag de 20 minuten van de finale wel zou gaan volhouden en dat wat geweldig. Ik wist dat het gewoon een paar extra dagen zou duren om alles weer op een rij te krijgen na de vorige wedstrijden en wat er met mijn lichaam is gebeurd. In de heat pakte ik de holeshot en dat gaf een extra boost. Het circuit is heel leuk, de ‘whoops’ waren denk ik mijn sterkste punt vandaag. De laatste drie wedstrijden waren zwaar en stuk voor stuk een teleurstelling. Het geeft een heerlijk gevoel na al die negativiteit weer iets positiefs te laten zien. We waren vanavond de beste, het team is blij en ik ben blij en kijk uit naar de volgende wedstrijd.”

Justin Brayton:
“Hier ben ik trots op, de wedstrijd was goed. Ik had niet de beste starts, maar ik maakte al vroeg een aantal goede moves naar voren. Ik zat ik een ‘trein’ van de zesde tot de negende plaats. Ik werd achtste en dat voelde goed. De Honda was geweldig! De start moet beter terwijl de ‘whoops’ erg goed liepen vanavond. Over het algemeen ben ik er redelijk tevreden mee, niet super enthousiast over de plaats maar de motor en de manier waarop ik reed was echt goed. Ik ben blij voor Kenny, het is geweldig en iedereen bij HRC verdient het.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Honda