X

Ook EICMA slaat jaartje over

In navolging van de tweejaarlijkse INTERMOT, de internationale motorbeurs in Keulen, moet nu ook de EICMA zich gewonnen geven. De EICMA in Milaan vindt jaarlijks plaats en is zondermeer de grootste motorshow ter wereld. Normaal zou de beurs van 3 tot en met 8 november door gaan.

Zowel de KTM groep (KTM, Husqvarna, GasGas) als BMW hadden al in een vroeg stadium aangegeven dat ze dit jaar zouden passen voor de motorbeurzen.

De ANCMA die instaat voor de organisatie van de show in Milaan heeft wel al een datum geprikt voor 2021: van 9 tot en met 14 november. Naar eigen zeggen was het voor EICMA ook belangrijk om hun verantwoordelijkheid te nemen ten opzichte van de exposanten, bezoekers en de motorsector zelf. Zonder ijkpunt op de kalender is het nu afwachten wanneer merken hun nieuwe modellen (digitaal) zullen voorstellen.

Heet van de naald nieuws over off-road motoren valt zelden te rapen op de EICMA maar het is wél de plaats waar toprijders van verschillende disciplines en quasi alle merken van de sector samen komen.

Foto: Gino Maes