PRODUCT: Giant Rev Pro MIPS helm

PRODUCT: Giant Rev Pro MIPS helm
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook in de fietswereld is het MIPS systeem -dat bescherming biedt tegen roterende impact krachten- goed ingeburgerd. Giant nieuwste high performance helm voor koers, gravel en XC maakt dan ook gebruik van MIPS. Maak kennis met de veelzijdige, lichtgewicht Giant Rev Pro MIPS fietshelm. 

Optimale ventilatie, geïntegreerde MIPS-bescherming en aero-vorm, geschikt voor wegrenners, gravelbikers, cyclocrossers en XC-rijders. De Rev Pro MIPS is letterlijk en figuurlijk van veel markten thuis.

De helm combineert nieuwe, baanbrekende technologieën met designelementen die terugkomen in de Rev en Pursuit aero, twee prijswinnende modellen. Met alle specs is de Rev Pro MIPS in het bijzonder geschikt voor competitieve rijders die op zoek zijn naar één helm voor een breed scala aan gebruiksdoelen. Het compleet nieuwe ontwerp biedt meer ventilatie, gewichtsbesparing, comfort én veiligheid dankzij het geïntegreerde Cinch Pro MIPS Fit-systeem.

Veelzijdig en performant

De Rev Pro MIPS is ontworpen met gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD). Dankzij de aerodynamische vorm snijden rijders door de wind. De twintig brede ventilatieopeningen zorgen voor interne luchtstroming en daarmee voor comfort. Afgelopen jaar zijn prototypes ontwikkeld en getest, ook in wedstrijdverband. Profrenners van CCC Team (UCI WorldTour), onder wie Greg Van Avermaet, hebben waardevolle feedback geleverd. Daardoor is het uiteindelijke ontwerp nog beter geworden. Ook Reto Indergand (Giant Factory Off-Road Team) is een grote fan van de Giant Rev Pro MIPS helm.

“De Rev-helm was een favoriet van onze professionele gebruikers. Met dat ontwerp als basis zijn we begonnen”, zegt Jeff Schneider, hoofd van Giant Gear Business en Marketing. “Ons doel was om iets te maken wat nog lichter en comfortabeler is tijdens langere trainingen en de aero-prestaties verbetert. Het eindresultaat is een uiterst veelzijdige helm die gebruikt kan worden voor veel disciplines en onder uiteenlopende omstandigheden. De extra ventilatie brengt verkoeling tijdens langere beklimmingen op hete dagen en de aerodynamische vormgeving biedt voordeel als je alles geeft in sprints en ontsnappingen.”


De MIPS (Multi-directional Impact Protection) Low Friction is een wrijvingsarme laag tussen de buitenschaal en voering. Die kan vrij bewegen en verdeelt de rotatiekrachten die vrijkomen bij een val, waardoor de energie zich niet op één plek op het hoofd fixeert. Deze geavanceerde valbescherming is geïntegreerd in het verstelbare Cinch Pro Fit-systeem. Hierbij gaat het om een band rond het hoofd die de druk gelijkmatig verdeelt voor comfort en stabiliteit. Het verstelsysteem biedt vijf standen en zit ingebouwd in de EPS-schuimlaag.

Onder de dunne helmschaal van polycarbonaat zit EPS-schuim dat uit meerdere dichtheden bestaat. Op die manier behoudt de helm beter zijn vorm bij een val en absorbeert hij de energie van de klap bij zowel lage als hoge snelheid. Het Element Strap System (ESS) heeft uiterst dunne, enkellaagse LiteForm-riemen die gemakkelijk verstelbaar zijn. De padding is gemaakt van antimicrobieel TransTextura. Deze natuurlijke stof bevordert de afvoer van vocht en helpt rijders koel en droog te blijven.


Maten: small, medium en large
Kleuren: Gloss Metallic White, Matte Metallic Black en Matte Silver.
Prijs: € 199,95, de Giant Rev Pro MIPS is per direct verkrijgbaar.

Wil je meer weten over deze helm? Klik dan hier

Foto’s: Giant Bicycles

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …