X

Yamaha Motor Europe gaat e-bike systemen Europese fietsmerken ondersteunen

Yamaha Motor Europe heeft zijn productaanbod uitgebreid met e-bike aandrijving voor OEM partners. In de praktijk gaat het vooral om Europese 
OEM e-bike-systemen toegevoegd aan de productlijn van Yamaha Motor Europe N.V. productaanbod

Yamaha is de uitvinder van de elektrisch ondersteunde fiets (EPAC) en is een belangrijke speler op de wereldwijde en snel groeiende markt voor elektrische fietsen. De e-Bike Systems tak van Yamaha produceert en levert e-bike-systemen aan een aantal van de meest vooraanstaande fietsfabrikanten (red. ondermeer Lapierre, Haibike, Giant en Raymon) en heeft de afgelopen jaren indrukwekkende groeicijfers laten zien, met in het bijzonder een sterke groei in Europa.


Vanaf 1 juli 2020 neemt Yamaha Motor Europe N.V. de verantwoordelijkheid over voor de distributie van OEM-systemen [Original Equipment Manufacture] voor e-bikes op de groeiende Europese markt. Hierdoor kan Yamaha Motor een betere ondersteuning voor haar OEM-partners bieden op een centrale locatie, vanuit het Europese hoofdkantoor in Schiphol-Rijk, Nederland.

Europese OEM-klanten, voornamelijk bestaande uit fietsfabrikanten, werden tot nu toe bediend door Yamaha Motor Co., Ltd. in Japan. Vanwege de continu toenemende vraag en de snelle uitbreiding van deze activiteiten in geheel Europa moeten we als Yamaha voldoen aan de verwachtingen van de Europese markt en dat vereist meer snelheid, flexibiliteit en nabijheid tot deze Europese markt.

Vanaf juli 2020 bedient Yamaha Motor Europe N.V. alle OEM-klanten van het merk in Europa. Het zal upgrades voor de gehele Europese toeleveringsketen van e-Bike Systems introduceren, met inbegrip van verkoop en marketing, planning en bestelling, levering van reserveonderdelen en verbeterde algehele service.

De uiteindelijke gebruikers van Powered by Yamaha EPAC worden geadviseerd contact op te nemen met hun plaatselijke fietsenhandelaren, en dealers kunnen contact opnemen met de kantoren van de fietsmerken, die contacten onderhouden met Yamaha Motor Europe N.V. voor eventuele benodigde ondersteuning.

Kazuhiro Murata, Executive GM Smart Power Vehicles, Yamaha Motor Co., Ltd: “Yamaha Motor versterkt onze zakelijke basis door onze marketingactiviteiten in Nederland te lokaliseren en onze ondersteuning voor OEM-klanten te versterken. Yamaha Motor Europe N.V. kan bogen op een lange zakelijke ervaring op de Europese markt met dhr. Eric de Seynes als CEO. Het bedrijf is nu verantwoordelijk voor de verkoop van OEM-aandrijfeenheden voor e-bikes en weerspiegelt Yamaha’s algehele potentie. Wij zijn ervan overtuigd dat deze verandering bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het e-bike-segment.”

Eric de Seynes, President, CEO van Yamaha Motor Europe: “Wij nemen de verantwoordelijkheid van onze OEM e-Bike System-business graag aan en danken de Yamaha Motor Company voor hun vertrouwen in ons om deze activiteit verder te ontwikkelen in Europa. Er zijn twee redenen voor ons enthousiasme. De eerste houdt verband met de snelle en spectaculaire ontwikkeling van het e-bike-segment in Europa, die een zeer sterk groeipotentieel voor Yamaha Motor Europe met zich meebrengt. De tweede is onze overtuiging om het aantal OEM-partnerschappen met belangrijke spelers in de mobiliteitswereld in Europa te bespoedigen. Yamaha is de pionier van deze EPAC-technologie en we vertrouwen erop dat we de reputatie van ons merk op dat gebied kunnen uitbreiden en de toekomstige successen van onze belangrijkste partners kunnen ondersteunen.”

Ga voor meer informatie over de e-bikeproducten van Yamaha naar onze website. Hier vindt u productinformatie, producthistorie en koppelingen naar belangrijke klanten.

Voor verdere vragen kunt u zich per e-mail wenden tot pro-user@yamaha-motor.eu

Foto’s: Yamaha, Haibike