Coldenhoff over zijn historische GasGas overwinning!

Coldenhoff over zijn historische GasGas overwinning!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De zege van Glenn Coldenhoff in Arnhem was er niet zomaar één. Voor het eerst pakte het moderne GasGas dankzij ‘The Hoff’ een overwinning in een internationale motorcross! De GasGas rijders traden ook voor het eerst aan op het nieuwe fabrieksmateriaal, de MC 250F en MC 450 F.

Voor Ivo Monticelli was het zijn eerste wedstrijd in lange tijd aangezien hij in april werd geopereerd aan zijn schouder. In de aanloop naar Arnhem zat de Italiaanse Standing Construct piloot slechts vier weken op de motor. In de eerste manche moest hij opgeven na een crash maar in reeks 2 kwam Monticelli sterk voor de dag met een zevende plaats.

Glenn Coldenhoff: “Het voelde geweldig om weer te racen. Ik heb heel hard gewerkt en veel tijd gestoken in mijn motortraining en mijn fysieke training en dat is vandaag gebleken. Voor dit weekend liep ik een kleine voetblessure op en ik heb vijf dagen niet kunnen rijden, maar mijn voet is volledig genezen en ik ben 100%. De kwalificatie was goed, derde plaats. Mijn reactie op de start was niet geweldig in de eerste race en ik moest hard pushen om vooruit te komen. Ik reed een beetje gespannen omdat ik zo lang niet had geracet, dus de tweede plaats was een geweldige manier om terug te keren in competitie.

In race twee pakte ik een enorme holeshot. Ik maakte toen een kleine fout en viel terug naar de tweede plaats. Halverwege kon ik de leiding weer overnemen en daarna was het een sprint tot het einde. We waren allemaal zo hard aan het pushen voor de overwinning! Ik ben echt blij voor mezelf en het team dat ik de race en de eindoverwinning pakte.”

Ivo Monticelli: “Het was super om eindelijk weer te racen aan de start te staan van een wedstrijd. Ik ben in april geopereerd aan mijn schouder en stond drie maanden an de kant. Ik rijd nu een maand, dus vandaag was de eerste race voor mij en het team. Helaas kwam ik in de eerste race ten val en crashte ik met een andere rijder. Zijn motor beschadigde de mijne, waardoor ik niet verder kon gaan, wat teleurstellend was. De tweede race was echt goed voor mij, de zevende plaats en het feit dat ik an het eind naderde op de zesde laten zien dat mijn conditie goed is. Vooral omdat het circuit erg zwaar was.”

Simon Langenfelder: “Dit weekend was een zware race. Ik was een beetje nerveus, wat te verwachten is omdat ik al zo lang niet meer in zo’n sterk veld had gereden. De eerste manche was niet geweldig. Ik had een slechte start en ik botste met een andere rijder, maar ik kon wel opklimmen en eindigde de manche als vijfde. Ik was een beetje verrast want in de eerste ronde zat ik slechts rond de 20ste plaats. Daardoor weet ikat mijn snelheid goed is. De tweede race had ik een geweldige start, maar ik ging te snel de eerste bocht in. Ik slaagde erin om rechtop te blijven en kwam daarna in een goed ritme. De tiende plaats in de manche was oké, niet zo goed als de eerste, maar over het algemeen ben ik erg blij. Het is geweldig om weer te racen en ik ben ook blij voor mijn team.”

Foto’s: shotbyBavo

Uw reacties