Kay De Wolf en de Husqvarna rijders kijken terug op Arnhem

Kay De Wolf en de Husqvarna rijders kijken terug op Arnhem
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met een 2de plaats voor Thomas Kjer Olsen in de MX2 en puike resultaten voor zijn teamgenoten Jed Beaton (4de), Kay De wolf (6de) en Arminas Jasikonis (4de) kan Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing terugkijken op een succesvolle dag in het Motorsportpark Gelderland Midden.

Olsen bewees in Arnhem dat hij helemaal is hersteld van zijn polsblessure begin dit seizoen. Ook Beaton en De Wolf lieten vandaag een goede indruk na. Temidden van de GP rijders moest EMX250 rijder De Wolf niet onderdoen. Met een achtste en zevende plaats bewees de “Red Hurricane” nogmaals zijn klasse.

Arminas Jasikonis had eerder al een race in Litouwen gewonnen. Dat AJ met vertrouwen rijdt, werd ‘s morgens al duidelijk want de boomlange Rockstar Energy Husky rijder zette zelfde de pole neer in de MX1. Na een top-10 plaats sleepte hij een P5 uit de brand in de eerste manche. In de tweede reeks was er een hoofdrol weggelegd voor Jasikonis. Na een sterke start vocht hij tot het einde in de kopgroep, klokt de snelste ronde van de wedstrijd en strandde op amper 2,6(!) seconde van winnaar Colenhoff.

Thomas Kjer Olsen: “Het was een behoorlijk geslaagde dag. Tweede algemeen in een sterk veld is een geweldig resultaat. De baan was echt zwaar. Echt ruw en vaak was er maar één gode lijn, daar hield ik mijn hoofd er bij en bleef sterk op de motor. Het was super om weer te racen en ik voelde me uitstekendop mijn motor. Het was jammer dat ik een kleine val had in de tweede race, maar dat had gelukkig geen effect op het algemene resultaat. Om hier gezond en op het podium weg te komen is dus super.”


Jed Beaton: “Het was geweldig om vandaag weer te racen en een paar starts voor het begin van het WK mee te pikken. Het is lang geleden dat we nog aan de start stonden van een wedstrijd. De zenuwen waren dus weer terug van de partij en het was goed om die zenuwen twee weken voor Letland uit de weg te ruimen! Ik reed een beetje verkrampt in de eerste manche, wat te verwachten was na zoveel tijd zonder motor. Het was geweldig om een aantal ronden te leiden tijdens het middelste deel van die race. Ik heb de laatste tijd veel aan mijn start gewerkt en dat heeft zich vandaagvertaald in twee goede starts. Dat ik tussen bijna alle WK rijders gedeeld derde werd, maakt me erg blij met waar ik nu sta”.

Kay de Wolf: “Het was een geweldige dag voor mij. In de eerste race had ik geen al te beste start, maar ik kon wel snel inhalen maken en naar voor rijden. Het was een goed resultaat voor mij, ik eindigde als achtste na een mid-pack start. In de tweede manche had  ik een veel betere start. Ik kon een paar rijders passeren en ging Tom Vialle voorbij voor de zevende plaats in de laatste ronde. Over het algemeen genomen ben ik blij. We hebben lang niet geracet, dan is het zeker een super resultaat om in dit veld zesde te eindigen.”

Arminas Jasikonis: “Het is geweldig om weer te racen, en om te kunnen strijden tegen toppers zoals in de GP’s. Ik ben erg blij over hoe het vandaag is verlopen. Het was geen gemakkelijk circuit om in te halen maar mijn rondetijden waren goed, daar ben ik dus blij mee. Ik had geen goede start in de eerste manche en reed daarna een beetje verkrampt. Vanuit de middenmoot was het niet gemakkelijk, en ik had flink wat rijders voor me. Ik heb hard gepusht maar, laten we zeggen, dat ik ver van perfect reed. De tweede manche was beter. Ik was beter weg en kon goed doorgaan samen met de andere jongens op kop. Het was geweldig om zo te racen. We zaten vrij dicht bij elkaar. Er zijn nog enkele dingen om aan te werken, maar het was geweldig om te racen en ik kijk uit naar de volgende race, volgend weekend in Axel.”

Foto’s: shotbyBavo

 

Uw reacties