Kay de Wolf naar WK MX2 in 2021?

Kay de Wolf naar WK MX2 in 2021?
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Hoewel er amper wedstrijden zijn verreden in 2020 zijn er uiteraard plaatsen die moeten worden ingevuld. Thomas-Kjer Olsen moet volgend seizoen sowieso overstappen naar de MXGP. Volgens Speedweek journalist Günther Wiesinger zou Jed Beaton volgend jaar bij Rockstar Energy Husqvarna Factory MX2 het gezelschap krijgen van supertalent Kay De Wolf.

EMX250 rookie Kay De wolf wordt pas in september 16. De meervoudige Nederlandse kampioen bevestigde echter al dat hij ook op de kwartliter op de goede weg is. De meer ervaren Beaton wordt in 2021 het speerpunt van het Nestaan MX team terwijl De Wolf in zijn zog mee kan groeien.


“We vroegen ons af of we het wel zouden aandurven om volledig in te zetten op zo’n jonge kerel. En we hebben besloten om er voor  te gaan,” aldus KTM Motorsport Director Pit Beirer in het gesprek met Günther Wiseinger. Klik hier voor het volledige nieuwsbericht op Speedweek.

In een reactie aan MXMag verduidelijkte Beirer het volgende. “Ik bedoelde dat het onze hoop is dat Kay die tweede plaats naast Jed Beaton kan invullen. Maar we moeten nu eerst zien hoe het enkele wedstrijden loopt. Uiteindelijk ligt de finale beslissing bij Rasmus (Jorgensen) de teammanager.”

Foto’s: shotbyBavo

LEES MEER  FOTO: Een eerste galerij van de Zijspan GP in Plomion

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …