Kay de Wolf naar WK MX2 in 2021?

Kay de Wolf naar WK MX2 in 2021?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hoewel er amper wedstrijden zijn verreden in 2020 zijn er uiteraard plaatsen die moeten worden ingevuld. Thomas-Kjer Olsen moet volgend seizoen sowieso overstappen naar de MXGP. Volgens Speedweek journalist Günther Wiesinger zou Jed Beaton volgend jaar bij Rockstar Energy Husqvarna Factory MX2 het gezelschap krijgen van supertalent Kay De Wolf.

EMX250 rookie Kay De wolf wordt pas in september 16. De meervoudige Nederlandse kampioen bevestigde echter al dat hij ook op de kwartliter op de goede weg is. De meer ervaren Beaton wordt in 2021 het speerpunt van het Nestaan MX team terwijl De Wolf in zijn zog mee kan groeien.


“We vroegen ons af of we het wel zouden aandurven om volledig in te zetten op zo’n jonge kerel. En we hebben besloten om er voor  te gaan,” aldus KTM Motorsport Director Pit Beirer in het gesprek met Günther Wiseinger. Klik hier voor het volledige nieuwsbericht op Speedweek.

In een reactie aan MXMag verduidelijkte Beirer het volgende. “Ik bedoelde dat het onze hoop is dat Kay die tweede plaats naast Jed Beaton kan invullen. Maar we moeten nu eerst zien hoe het enkele wedstrijden loopt. Uiteindelijk ligt de finale beslissing bij Rasmus (Jorgensen) de teammanager.”

Foto’s: shotbyBavo

Uw reacties