Lommel ontvangt drie GP’s in oktober!

Lommel ontvangt drie GP’s in oktober!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vanavond of morgenavond zou de nieuwe MXGP kalender bekend worden gemaakt. Uit diverse bronnen blijkt dat Lommel volgens de nieuwe kalender maar liefst drie Grote Prijzen zal ontvangen. Die zijn gepland voor 18, 21 en 25 oktober.

Het concept van ‘n dubbele of drievoudige GP op één locatie was al langer te horen in de wandelgangen. Door dezelfde locaties te gebruiken worden budgetten bespaard en is het ook makkelijker om de veiligheidsmaatregelen na te leven en de infrastructuur aan te passen. Ook in AMA Supercross, MotoGP en Formule 1 werd/wordt voor deze strategie gekozen.

Naar alle waarschijnlijkheid blijven Kegums (Letland) en KymiRing (Finland) vooraan in de kalender behouden. Om de rijders een nieuwe ervaring te bieden zou de omloop in Lommel voor de laatste GP hertimmerd worden.

Tekst: Redactie
Foto’s:
Gino Maes, archief

 

 

 

Uw reacties