Piloten in de kijker: Jens en Jarne Van Laere (MCLB)

Piloten in de kijker: Jens en Jarne Van Laere (MCLB)
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het MCLB Repo-team maakte de verplaatsing naar het Oost-Vlaamse Evergem tot bij de broertjes Jens en Jarne Van Laere. Die hadden natuurlijk liever hun wekelijkse crossen gereden. In normale omstandigheden waren wij met z’n allen ook al bij hen geweest op hun organisatie, maar het is en blijft een sabbatjaarvoor onze motorcrossers, net als andere sporten.

De broers zijn de zonen van Mario Van Laere en Ann Versprille uit de Kalestraat te Evergem. Beiden zijn lid van het MB-Team onder leiding van ondermeer hun eigen papa.

Jarne Van Laere

We laten eerste de jongste spruit, Jarne aan het woord. De jongste van de Van Laere broers is 12 en verjaart op 3 december. Normaal zou hij dit seizoenbij de Juniores 85cc rijden met motor KTM SX85. Jarne gaat komende schooljaar naar het ‘Eerste Middelbaar’ te Oostakker.

“Ik ben beginnen crossen in het seizoen 2017 bij de Nieuwelingen 65cc met mijn broer Jens als voorbeeld,”weet Jarne. “Met vallen en opstaan … maar toch al een tweede plaats behaald in het Regelmatigheidscriterium en zesde plaats in het Kampioenschap. In het seizoen 2018 bleef ik bij de Nieuwelingen 65cc aan de slag en werd derde in het Kampioenschap en winnaar van het Regelmatigheidscriterium en winnaar van het Herfstkampioenschap. Voor het seizoen 2019 maakte ik de overstap naar de Nieuwelingen 85cc en opnieuw de derde podiumplaats in het BK plus opnieuw Herfstkampioen en winnaar van het Regelmatigheidscriterium. Het wordt natuurlijk de betrachting in de toekomst om het zo goed mogelijk te doen, ooit Belgisch Kampioen worden, maar momenteel nog veel trainen en bijleren. In het cross-seizoen gaan we op woensdag gaan trainen met de motor als we daartoe de kans krijgen. Nu is het natuurlijk andere koek. Langs deze weg houd ik er aan dank te zeggen aan het voltallige MB-team, merci aan mijn broer Jens die me veel bijstaat op training en de wedstrijden. Natuurlijk ook dikke merci aan mijn ouders die zowat alles doen voor onze cross, en ook dank aan Beirke Mels die steeds mijn motor op punt stelt en zorgt dat alles in orde lijkt.”

Jens Van Laere

Jens Van Laere werd geboren op 18 maart 2002. Hij loopt school bij Gloriex Oostakker, richting houtbewerking. De 18-jarige jonge kerel heeft een vriendin, Estee. Hij is natuurlijk ook lid van het MB-team en is normaal aan de slag bij de Inters Open B op KTM 250cc Viertakt met nummer 84.

“Ik ben beginnen crossen door mijn vader Mario die al lang in de crosswereld zit en zelf 20 jaren gecrosst heeft. Hij behaalde drie titels in zijn cross carrière, weet Jens. Ik ben begonnen met een Honda Pitbike maar snel overgestapt naar een 65cc eind seizoen 2013. Stelselmatig kon ik mijn niveau optrekken bij VJMO. In het seizoen 2015 werd ik vice-kampioen bij de Juniors 85cc. In het seizoen 2016 bij de Aspiranten met 85cc de tweede plek in het B., en winnaar van het Criterium en Kampioen van Oost-Vlaanderen. In 2017 werd ik Kampioen van België bij de Beloften na een zinderend duel tot de laatste ronde met Jarne Duytschaever, en in 2018 opnieuw Kampioen van België en Oost-Vlaams kampioen bij de Junioren. Vorig seizoen behaalde ik bij de Nationalen 250cc de vierde plaats in het B.K. en werd ik Kampioen van Oost-Vlaanderen en Herfstkampioen bij de Internationalen 250cc. Normaal doe ik veel fysieke training in de week. Als de kans zich voordoet op woensdag gaan we trainen met de motor. De betrachting voor de toekomst? De overgang naar de Internationalen word natuurlijk moeilijk maar ik hoop daar veel bij te leren en mijn tempo op te drijven. Het is natuurlijk een droom om het waar te maken in de hoogste categorie en ooit de titel in het B.K. binnen te halen bij de Internationalen. Naast motorcrossen doe ik ook graag alle andere sporten, als het maar sporten is… Langs deze weg graag veel dank aan al mijn supporters die me blijven steunen, dank aan het voltallige MB-team, mijn pa die alles doet voor de cross en ons materiaal, ons mama die er altijd staat voor alles en nog wat, en zeker mekanieker Beirke Mels die mijn motor steeds in orde maakt. Ook dank aan Kenny Dult die mij van in de beginjaren de juiste knepen leerde en altijd achter mij stond in mooie en mindere dagen. Ook dank aan alle sponsors van het MB-team en Motorshop Desmet uit Waregem.”

Foto: Facebook Jarne en Jens

Uw reacties