Reeks- en eindzege voor Liam Everts in Arnhem!

Reeks- en eindzege voor Liam Everts in Arnhem!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De kleine Saad Soulimani (VRT Nordpesca KTM) reed zich weer in de kijker maar Liam Everts had z’n timing in de tweede manche perfect voor elkaar. Everts behield het contact met de leiders en trok in de slotfase in de aanval. Zo klom ‘Liamski’ onnweerstaanbaar op van P4 naar de kop.

Dankzij zijn overwinning in de tweede reeks trok Everts ook het laken naar zich toe voor de eindzege. Kucherov werd nu tweede op 3,4 seconde en pakte zo ook de tweede plaats in de eindstand. De Spanjaard David Braceras werd derde voor Soulimani en Kay Karssemakers.

Dankzij z’n derde en vierde plaats mocht Saad Soulimani, de revelatie van de dag, wel post vatten op het podium.

125cc race 1
1. Nikita Kucherov, 2. Liam Everts, 3. Saad Soulimani, 4. Kay Karssemakers, 5. Scott Smulders, 6. David Braceras, 7. Ivano Van Erp, 8. Magnus Smith, 9. Dave Kooiker, 10. Guillem Farres, 11. Sem De Lange, 12. Yourick den Hollander, 13. Noah Croon, 14. Gerard Congost, 15. Ryan De Beer, 16. Casper Albeak Mortesen, 17. Milan van de Bunte, 18. Artemy Rausov, 19. Junior Bal, 20. Boaz Bijtjes

125cc race 2
1. Liam Everts, 2. Nikita Kucherov, 3. David Braceras, 4. Saad Soulimani, 5. Kay Karssemakers, 6. Guillem Farres, 7. Gerard Congost, 8. Dave Kooiker, 9. Magnus Smith, 10. Yourick den Hollander, 11. Sem De Lange, 12. Ivano Van Erp, 13. Danny Van Den Bossche, 14. Noah Croon, 15. Ryan De Beer, 16. Scott Smulders, 17.Boaz Bijtjes, 18. Junior Bal, 19. Casper Albeak Mortesen, 20. Jos Verhoeven

LEES MEER  Heuver wint, Van den Broek maakt rentree

Eindstand 125cc Arnhem
1. Liam Everts 47, 2. Nikita Kucherov 47, 3. Saad Soulimani 38, 4. David Braceras 35, 5. Kay Karssemakers 34, 6. Guillem Farres 26,7. Dave Kooiker 25, 8. Magnus Smith 25, 9. Scott Smulders 22, 10. Gerard Congost 11, Yourick den Hollander 20, 12. Sem De Lange 20, 13. Noah Croon 16, 14. Ivano Van Erp 14,  15. Ryan De Beer 13, 16. Danny Van Den Bossche 9, 17. Casper Albeak Mortesen 8, 18.  Boaz Bijtjes 6, 19. Junior Bal 6,  20. Milan van den Bunte 5

Foto: Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …