X

Steve Ramon bouwt mee aan BMX parcours!

Tweevoudig wereldkampioen Steve Ramon vergeet zijn roots niet. Letterlijk en figuurlijk, want de West-Vlaming heeft zoals zoveel motorcrossers een zwak voor BMX. Toen Steve jonge BMX’ers druk bezig zag met de aanleg van een dirt baantje besloot hij te helpen.

Helemaal af is het nog niet, maar zeker nu de vakantie is begonnen zien ze het helemaal zitten. Aan de Krauwerstraat in Jabbeke verrijst momenteel een leuk BMX/dirt baantje. “Ik passeerde op deze plaats met de mountainbike, raakte in gesprek met die jongens en van het één kwam het ander.” Ramon hielp niet alleen met het uittekenen van het parcours, hij ging ook met zijn kraantje aan de slag om de bulten aan te leggen en vroeg goedkeuring aan de gemeente voor de aanleg. De gemeente Jabbeke ging volop mee in het verhaal. Ze stelde werkmateriaal ter beschikking en stemde in met de werken.

“Het is wel tof dat we nu zeker weten dat het hier mag blijven liggen. Ik doe het gelukkig zeker niet alleen, maar we hebben een mooi groepje en zoiets heb ik altijd leuk gevonden om te doen. Naast de sprongen hebben we ook een stukje pump track. Zeker geen spek voor ieders bek omdat het zo technisch is,  wél uitdagend en super voor iedereen met een BMX of dirt mountainbike!”

Begin vorige maand gingen de werken van start. Of “the Bomb” ook zelf al veel heeft gereden? “Goh, vroeger zat ik al wel eens op een BMX. Omdat het zo’n specifieke discipline is, moet je het ook echt onderhouden. Veel BMX’en zit er nu dus niet in! Dat die jonge gasten en de kinderen uit de buurt zich hier kunnen amuseren geeft me minstens zoveel voldoening als zelf te rijden,” aldus de jonge papa.

Tekst: Redactie
Foto’s: Steve Ramon