VIDEO: Op bezoek bij Alpinestars in Italië

VIDEO: Op bezoek bij Alpinestars in Italië
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 1963 bracht een ambachtsman in leder met de naam Sante Mazzarolo een toekomstig icoon voort. De heer Mazzarolo, gevestigd in het kleine Noord-Italiaanse stadje Asolo en met de eeuwigdurende Alpensterbloem als naamgever, begon met de productie van de eerste producten met de naam Alpinestars. Op dat moment was er een nieuwe sport, motorcross genaamd, die in heel Europa populair werd.

Sante was zich zeer bewust van de sport en realiseerde zich een kans om zijn talenten en technisch inzicht toe te passen om een nieuw type schoeisel te ontwerpen dat zou voldoen aan de beschermende behoeften en eisen van deze mooie, maar brute vorm van atletiek. De revolutionaire laars die de heer Mazzarolo produceerde zou de referentie voor motorcrossbescherming worden.

Kort na de oprichting van het bedrijf in het ultramoderne hoofdkantoor in Maser, Noord-Italië, begon Sante te werken aan een nieuwe, revolutionaire laars voor lokale enduro- en motorcrossers die begonnen waren met het importeren van motoren uit het buitenland en het opzetten van de sport van off-road motorraces. Sante’s laars werd onmiddellijk de marktleider en een maatstaf voor raceprestaties.

De ontwikkeling begon vanaf het moment dat de eerste laars werd geproduceerd, met behulp van de feedback van de rijders, en in het begin van de jaren zeventig had Roger de Coster Alpinestars zijn eerste wereldtitel in de motorcross bezorgt. De Coster won vijf titels motorcross in de 500cc klasse en stond aan de basis van een ononderbroken reeks van successen voor Alpinestars die tot op de dag van vandaag voortduurt. In de video zie je de werking van de fabriek en hoe de kwaliteit van hun producten op een hoog niveau blijft.

Tekst en beelden: Alpinestars en Vurbmoto

Uw reacties