X

Coldenhoff gelinkt aan Monster Energy Yamaha voor 2021

De opeenvolgende Letse MXGP rondes waren een achtbaan met hoogtes en laagtes voor Glenn Coldenhoff. Toch staat de Nederlander momenteel in het middelpunt van de belangstelling wat betreft zijn sportieve toekomst.

In de paddock in Kegums viel regelmatig te horen dat de MX of Nations kampioen naast Jeremy Seewer zou post vatten bij Monster Energy Yamaha. Hij zou er Gautier Paulin of Arnaud Tonus vervangen.

Als de 29-jarige toprijder Standing Construct GasGas zou verlaten zou dat een einde betekenen van een vijfjarige samenwerking met de Oostenrijkse KTM race-afdeling én met zijn persoonlijke sponsor Red Bull. De afgelopen week schreef ‘The Hoff’ bovendien geschiedenis door als eerste GasGas rijder een GP zege te boeken.


Op het eerste zicht lijkt die overstap vergezocht. De tandem Coldenhoff-Standing Construct loopt immers als een trein en de positieve werksfeer is genoegzaam bekend. “Die geruchten heb ik ook gehoord! Maar daar ben ik nog niet zo zeker van… aan de andere kant loopt mijn contract wel af dit jaar,” was alles wat Glenn kon melden over dit onderwerp.

Als Coldenhoff effectief andere oorden opzoekt dan zou zijn zitje in het GasGas fabrieksteam wel eens kunnen ingevuld worden door ex MX2 wereldkampioen Pauls Jonass. De Let zal meer dan waarschijnlijk de rest van zijn tweede MXGP seizoen missen door een rug- en ribkwetsuur. In 2019 maakte Jonass wel indruk want hij scoorde drie podiums in zijn rookieseizoen. Het ziet er dan naar uit dat Jonass’ plaats bij Rockstar Energy IceOne Husqvarna zou ingevuld worden door MX2 vicewereldkampioen Thomas Kjer Olsen. De Deen moet door de maximum leeftijdsregel van 23 jaar in de MX2 immers overstappen naar de MXGP.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool