X

Dean Gregoire begint met de overwinning

Zoals verwacht zouden Dean Gregoire en Jayson van Drunen elkaar weinig ontlopen. De Brabanders ging in Boekel de strijd met elkaar aan tijdens de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Grote Wielen. Van Drunen won de eerste manche na een schuiver van Gregoire. De tweede manche waren de rollen omgekeerd en daarmee wint Gregoire op ‘Circuit Bezuidenhout’ voor Van Drunen en Timo Heuver (3-3). Volgende week gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.

Omdat de 65cc Grote Wielen samen rijdt met de 85cc Kleine Wielen is het vooral in de beginfase van de wedstrijd even puzzelen. Heuver begint als beste 65cc-rijder aan deze wedstrijd maar hij ziet Gregoire en Van Drunen snel passeren. De eerste helft van de wedstrijd lijkt Gregoire sneller maar de Yamaha-rijder op de tweede plaats geeft niet gewonnen. Net als zijn vader Marcel weet Jayson dat de prijzen verdeeld worden aan de finishvlag. De Eindhovenaar vindt de aansluiting en voert te druk op. De eerste aanval weet Gregoire af te slaan maar precies een ronde later is het raak. Van Drunen neemt de leiding over terwijl Gregoire probeert terug te slaan. Dat lukt niet en de Team Youth Pro MX-rijder gaat onderuit. Dat maakt de weg vrij voor Van Drunen die wint voor Gregoire, Heuver, Jenairo Beerens en Mike Visser.

Ook de tweede manche weet Heuver goed te starten maar ook nu ziet hij zowel Van Drunen als Gregoire in de eerste ronde passeren. Na twee ronden heeft de winnaar van de eerste manche al vier seconden voorsprong maar een ronde later gaat de MVD-geklede crosser onderuit. Gregoire slaat direct toe en heeft de leiding in handen met drie seconden voorsprong. Van Drunen probeert de aansluiting te vinden maar Gregoire loopt steeds verder weg. Met twaalf seconden voorsprong wint Gregoire voor Van Drunen en Heuver. Jannes Vos weet op een keurige vierde plaats over de finish te komen en Visser maakt ook nu de top vijf compleet.

Uitslagen KNMV ONK #1; Boekel,NL:
1e manche
1. Jayson van Drunen NL Yamaha
2. Dean Gregoire NL KTM
3. Timo Heuver NL KTM
4. Jenairo Beerens NL Husqvarna
5. Mike Visser NL Husqvarna

2e manche
1. Dean Gregoire NL KTM
2. Jayson van Drunen NL Yamaha
3. Timo Heuver NL KTM
4. Jannes Vos NL KTM
5. Mike Visser NL Husqvarna

Dagklassement:
1. Dean Gregoire NL KTM 2-1
2. Jayson van Drunen NL Yamaha 1-2
3. Timo Heuver NL KTM 3-3
4. Jannes Vos NL KTM 6-4
5. Jenairo Beerens NL Husqvarna 4-6

Tussenstand:
1. Dean Gregoire NL KTM 95
2. Jayson van Drunen NL Yamaha 95
3. Timo Heuver NL KTM 82
4. Jannes Vos NL KTM 73
5. Jenairo Beerens NL Husqvarna 73

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsMXFoto