X

Desalle en Febvre vertellen over Kegums3

Ook Romain Febvre en Clement Desalle kijken terug op de derde GP in slechts acht dagen. Febvre scoorde goed en staat ondanks het missen van twee wedstrijden al tiende in de tussenstand van het FIM wereldkampioenschap MXGP. Desalle kende geen prettige dag, hij vertelt hier waarom het niet lekker liep afgelopen zondag.

Romain Febvre: “Het was een gemiddelde dag zou ik zeggen, met twee vijfde plaatsen voor een vijfde algemeen. De eerste manche was goed, mijn start was niet echt wat ik wilde maar ik kon terugkomen naar de vijfde plaats. Ik heb veel energie verbruikt in deze race omdat het moeilijk was om sommige rijders te passeren, maar ik was blij met het resultaat. In de tweede race was mijn start veel beter, maar ik had gewoon niet genoeg energie om het beter te doen dan de vijfde plaats. Ik ben een beetje teleurgesteld, maar ook blij met de resultaten die ik hier heb behaald tijdens de drie GP’s in Letland. Het waren mijn eerste GP-races van het seizoen en ik scoorde in elk goed. Ik weet waar ik vandaan kwam en ik ben blij met mijn snelheid, maar ik moet mijn ritme verbeteren tijdens de races. Ik ga best tevreden terug naar huis met een podium en twee vijfde plaatsen.”

Clément Desalle: “Ik had een grote valpartij aan het einde van de tijdtraining en dat had invloed op mijn dag omdat ik pijn had in mijn nek en mijn arm. Mijn eerste start was redelijk goed – vijfde of zesde – en ik hield mijn positie een aantal ronden vast voordat ik de achtste plaats moest accepteren. Ik was een beetje teleurgesteld omdat een zesde positie mogelijk was, maar na mijn val vanochtend was dat geen slecht resultaat. De tweede manche was niet goed. De start was ok, maar ik had pijn in mijn nek en ik had een slecht gevoel tijdens het tweede deel van de race. Het is niet gemakkelijk om met pijn te rijden! Het was best moeilijk om drie wedstrijden in een week te rijden. Het was oké voor de eerste twee, maar de derde keer op dezelfde baan vond ik niet zo leuk.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kawasaki