X

GasGas Factory-rijders over hun derde GP in Kegums

Tijdens de eerste van de drie MXGP wedstrijd in Kegums schreeft Glenn Coldenhoff (foto) geschiedenis. De 29-jarige crosser bezorgde GasGas hun eerste overwinning in de MXGP. De tweede wedstrijd verliep minder goed door een zware val. Tijdens de derde wedstrijd wist Ivo Monticelli beide keren de FOX Holeshot Award te winnen. Hier vertellen de GasGas-rijders over Kegums 3.

Glenn Coldenhoff: “De derde wedstrijd hier zou een uitdaging worden met mijn blessure. Gelukkig is er woensdag niets gebroken tijdens mijn valpartij, alleen een hematoom rond mijn ribben wat erg pijnlijk is, vooral op een circuit als deze. Ik moest andere lijnen rijden dan normaal om de grootste hobbels te vermijden. Het is niet ideaal om op deze manier te racen en ik verwachtte dat ik in de top 15 zou komen, dus met 7-6 en zesde overall pakken is iets waar ik blij mee ben. In de eerste race begon ik langzaam. Ik wilde vooral niet vallen, dus ik was geduldig en toen het veld zich uitbreidde, kon ik pushen en passen en eindigde op de zevende plaats, dus dit was een goede wedstrijd. De tweede race werd ik zesde, een beetje beter en het waren eigenlijk maar twee resultaten die goed zijn voor het kampioenschap en veel beter dan verwacht. Ik ga nu werken aan verder herstel in de komende weken.”

Ivo Monticelli: “Vandaag was best een goede dag met fors meer punten op mijn naam en consistente races. Ik ben een beetje teleurgesteld over de eerste race, maar ik moet gelukkig zijn vanwege de lange weg na mijn blessure. Ik ben nog steeds aan het herstellen en vecht om weer 100% te zijn, maar het was zonde om zo lang vooraan te lopen in de eerste race nadat ik weer een holeshot had getrokken. Maar ik heb de snelheid, dus voor de volgende ronde zal ik me concentreren op mijn training, omdat mijn GASGAS perfect is afgesteld, ik moet gewoon mijn conditie verbeteren. Ik ga nu terug naar België en ga verder met trainen en ben klaar voor de volgende GP.”

Simon Langenfelder: “Vandaag was echt goed en slecht. In de eerste race had ik een geweldige start en wist ik lange tijd op de zesde plaats te rijden. Ik wilde echt in deze positie eindigen, dus ik pushte en pushte zo lang als ik kon. Helaas pushte ik te hard en werd ik een beetje moe, en zakte ik terug naar de 13e plaats. Ik was teleurgesteld, maar de 13e is nog steeds een goed resultaat. Ik weet dat mijn GASGAS mij altijd een goede start zal bezorgen, zodat ik nu kan blijven leren en mijn racevaartuig kan verbeteren. Het is pas mijn vijfde GP en we hebben er hier in Letland drie gehad in één week en ik heb zoveel geleerd. Ik ben gezond en kijk uit naar de volgende wedstrijd.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo