X

Roan van de Moosdijk de sterkste in Boekel

Gisteren kende zijn schoonbroertje Bradley Mesters een perfecte dag in Boekel, vandaag was het Roan van de Moosdijk. De Eindhovenaar was deze morgen het snelste en vervolgens wint hij ook beide manches. Mikkel Haarup (2-2) en Mathys Boisrame (3-3) kleuren het podium bij MC Boekel nog groener tot tevredenheid van de lokale Kawasaki-dealer Laurense Motors Boekel.

In de tijdtraining is Van de Moosdijk het snelste geweest en deze lijn trekt hij in de eerste manche direct door. De Kawasaki-rijder neemt de leiding voor teamgenoot Haarup, Kjell Verbruggen, Youri van t Ende en Galvin MX Team-rijder Joshua van der Linden. Vooraan maken de F&H Kawasaki MX2 Racing Team-rijders direct meters en ze laten Verbruggen achter. De KTM MX Team-rijder rijdt voortreffelijk en weet de derde plaats bijna 20 minuten vast te houden. Dan komen Boisrame en Tim Edberg voorbij. De Fransman is in de eerste bocht gevallen maar hij gaat als een warm mes door de boter en wordt nog knap derde! Edberg komt als vierde over de finish, de Zweed die uitkomt voor Riley Racing-Yamaha rijdt een keurige wedstrijd nadat hij op een negende plaats uit de start was gekomen. Verbruggen rijdt bijzonder goed, sterker nog de Brabander maakt indruk terwijl hij dit jaar eigenlijk nog actief zijn zijn in de 125cc-klasse! De 17-jarige Boxtelnaar is blij met de zeer verdiende vijfde plaats.
Ook de tweede manche is het Van de Moosdijk die de wedstrijd naar zijn hand weet te zetten. De 19-jarige crosser rijdt de gehele wedstrijd aan de leiding. Haarup en Boisrame hebben een duel om de tweede plaats en deze lijkt voor de 22-jarige Fransman te worden. Deze gaat echter in de fout in zijn jacht op de leider. Haarup kan hierdoor de tweede plaats terug in handen nemen en in de laatste ronde maakt hij nog zes seconden goed op Van de Moosdijk die wint. Boisrame wordt opnieuw derde voor Mulders Motoren-rijder Marcel Conijn en Van t Ende die daarmee de beste 2-takt rijder is.

Uitslagen KNMV ONK 250cc; Boekel, NL:
1e manche
1. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2. Mikkel Haarup DK Kawasaki
3. Mathys Boisrame F Kawasaki
4. Tim Edberg S Yamaha
5. Kjell Verbruggen NL KTM

2e manche
1. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2. Mikkel Haarup DK Kawasaki
3. Mathys Boisrame F Kawasaki
4. Marcel Conijn NL KTM
5. Youri van ‘t Ende NL KTM

Dagklassement:
1. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 1-1
2. Mikkel Haarup DK Kawasaki 2-2
3. Mathys Boisrame F Kawasaki 3-3
4. Youri van ‘t Ende NL KTM 6-5
5. Marcel Conijn NL KTM 9-4

Tussenstand:
1. Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 100
2. Mikkel Haarup DK Kawasaki 90
3. Mathys Boisrame F Kawasaki 82
4. Youri van ‘t Ende NL KTM 71
5. Marcel Conijn NL KTM 70

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive
 
Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo