X

Sjef Platte profiteert en pakt dagzege

Sjef Platte heeft in Geldermalsen de eerste wedstrijd in de klasse MX2 jeugd van de MON gewonnen. Echter mag worden gezegd dat deze klasse een valse start kende van het seizoen. Met drie inschrijvingen werd aan de training begonnen samen met de 85cc grote/kleine wielen. Na de training werd door de wedstrijdleider besloten dat de manches zouden worden afgewerkt samen met de MX2 junioren. Hierop ging 1 rijder huiswaarts en namen alleen Sjef Platte en Travis Passaretti (Bel) plaats achter het starthek.

In de eerste manche was Passaretti als snelste weg en breidde zijn voorsprong ronde naar ronde uit. Met een voorsprong van ruim 33 seconden sloot hij de manche winnend af.
In de tweede manche was het Platte die de beste start had. Snel werd het initiatief overgenomen door Passaretti en hij breidde zijn voorsprong opnieuw per ronde uit. In de voorlaatste ronde kende Passaretti echter tegenslag en Platte was nu dichtbij genoeg om hiervan te profiteren en de koppositie over te nemen. Hierdoor ging zowel de manche- als de dagzege naar Platte.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics