Sterk debuut voor Riley Racing en Tim Edberg!

Sterk debuut voor Riley Racing en Tim Edberg!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Onder heerlijke weersomstandigheden hebben Riley Racing-Yamaha en Tim Edberg hun internationaal debuut gemaakt. In Letland worden de tweede, derde en vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc verreden. De eerste wedstrijd, precies vijf maanden geleden, in Valkenswaard moest Tim helaas door een blessure missen. Bij de wedstrijd in Kegums maakte de Yamaha-rijder direct indruk, met een derde en achtste plaats in de manches werd hij vijfde in het dagklassement. De overwinning ging naar Yamaha-collega Thibault Benistant die tevens de nieuwe leider is in de tussenstand.

EMX250:
Normaal staat de eerste manche op zaterdag op het programma en zondag morgen volgt de tweede manche. Door het corona virus worden de beide manches van het EMX250 op een dag verreden. Op zaterdagmorgen werd er gekwalificeerd later op de dag gevolgd door twee manches over 25 minuten en twee ronden. Tim voelde zich lekker op het zandcircuit en dat werd direct duidelijk. Hij liet een derde tijd noteren om 0,6 seconden van de snelste man in zijn groep.
Het is voor Tim een tijdje geleden dat hij achter het starthek stond maar dat mocht de pret niet drukken. De start van de eerste manche is heel goed en de Yamaha-rijder komt als derde uit de eerste bocht. Er wordt direct arbeid verzet waardoor de tweede plaats snel wordt overgenomen. Na zeven minuten wedstrijd komt Benistant aan het achterwiel van de Alpinestars-geklede crosser. De Fransman gaat voorbij en niet veel later moet ook leider Guyon plaats maken. Na 15 minuten wedstrijd weet Tim ook voorbij te gaan aan Guyon en de tweede plaats is lang in handen van de Riley Racing-rijder. In de laatste fase van de eerste manche komt Gifting opzetten, de Zweden gaan stevig met elkaar in duel maar Gifting wordt tweede voor Tim die terug mag kijken op een sterke wedstrijd.
De start van de tweede manche is minder goed en vanuit het middenveld moet er een weg naar voren worden gevonden. Tim komt als vijftiende uit de eerste ronde waarna hij zich keurig naar voren weet te knokken. Er volgen een aantal mooie duels en daaruit blijkt dat de 18-jarige crosser uit het juiste hout is gesneden. Duel na duel weet hij in zijn voordeel te beslissen en met een achtste plaats komen hij opnieuw goed tot scoren. Deze twee sterke manches leveren de crosser uit Jonkoping een vijfde plaats op in het dagklassement.

Volgende wedstrijd:
Komende dinsdag gaat het EMX250 verder in Kegums.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eva

Uw reacties