X

Van de Moosdijk derde in Kegums en in het WK!

Het ging voor F&H niet zo ‘eenvoudig’ als tijdens de vorige twee wedstrijden maar Roan van de Moosdijk stond heel knap voor de derde keer op een rij op het GP podium! De 19-jarige Brabander werd vierde en derde tijdens de vijfde Grand Prix van het seizoen. Dat betekende voor Kawasaki hun vijfde podiumplaats in drie wedstrijden op het circuit van Kegums. Mathys Boisrame werd tiende tijdens de GP, Mikkel Haarup is goed voor de vijftiende plaats. De overwinning ging naar Jago Geerts, Tom Vialle blijft de leider in de tussenstand. Roan doet goede zaken, hij klimt tijdens de trip naar Letland van de dertiende naar de derde plaats.

1e Manche
Nadat Mathys de derde pole-position in even veel wedstrijden in Letland bezorgt kijkt het team uit naar de eerste manche. Het door Leatt-geklede trio komt goed uit de start en ze rijden alle drie in de top zeven bij het ingaan van de eerste volledige ronde. Mathys heeft de derde plaats in handen voor Roan en Mikkel volgt op de zevende plaats. In de eerste twee ronden voert Geerts de druk op bij Roan voor de vierde plaats. Daardoor moet de regerende EMX250 kampioen de druk opvoeren bij zijn teamgenoot Mathys. Deze gaat in de fout en remt zijn machine per ongeluk stil! Roan neemt de derde plaats over maar door een klein foutje op de steile jump komt Geerts toch voorbij. Voor dezelfde sprong komt Mikkel een aantal seconden later ten val! Hij ligt naast de baan maar zijn KX250 ligt midden op de sprong. Gelukkig kan iedereen zonder ongelukken passeren maar de Deen verliest veel plaatsen. Roan geeft de vierde plaats niet meer uit handen terwijl Mathys na een tweede schuiver genoegen moet nemen met de vijftiende plaats. Mikkel komt helaas niet aan de finish tijdens deze eerste manche onder warme weersomstandigheden.

2e Manche
De tweede en laatste manche op het circuit van Kegums begint goed voor Mathys die als vierde uit de eerste bocht komt. Hij ziet landgenoot Vialle de tweede plaats overnemen van Mewse en de Fransman wil ook voorbij aan de Brit. Dat gaat mis en de 22-jarige crosser komt ten val. Ook teamgenoot Mikkel gaat in de eerste ronde in de fout en moet een inhaalrace rijden. Roan is buiten de top tien uit de eerste bocht gekomen maar hij weet een straks tempo te pakken. Hij komt heel knap naar voren en halverwege de wedstrijd passeert hij Mewse voor de vijfde plaats. Vervolgens moeten ook Beaton en Renaux buigen voor de Kawasaki-rijder. Met een derde plaats in deze manche mag de SCOTT-gesteunde rijder voor de derde keer deze week naar het GP-podium! Mathys herpakt zich goed en weet nog knap negende te worden in deze manche. Mikkel weet ook niet van opgeven en de Deen komt nog als twaalfde onder het zwart-wit geblokt door.

Volgende wedstrijd:
Het Zuid-Hollandse team komt nu terug naar Nederland, het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 gaat in het eerste weekend van september verder met de Grand Prix van Turkije.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo